15 °C Budapest

Csalók élnek vissza az Aldi nevével: ne dőlj be ennek a trükknek!

2021. január 22. 11:01

Jogtalanul és megtévesztő módon használják ismeretlen csalók az ALDI nevét, akik sms-ben vagy e-mailben küldenek értesítést az cégtől érkező csomagról, nyereményről vagy tesztről. A kiküldött sms-ekhez és e-mailekhez az ALDI Magyarországnak nincs köze, ezért a vállalat arra kéri a felhasználókat, hogy ne kattintsanak az sms-ben vagy e-mailben érkezett linkre, és ne adják meg semmilyen felhasználónevüket, jelszavukat vagy egyéb személyes adatukat.

Ismeretlen csalók küldenek különböző tartalommal - vélhetően adathalász céllal - megtévesztő sms-eket és e-maileket Magyarországon, amelyekben visszaélnek a cég nevével. Az egyik típusú sms-ben a bolttól érkező csomagról tájékoztatják a telefonszám használóját, a csomag részleteit a felhasználó pedig egy, az sms-ben megadott linken tudja ellenőrizni. Egy másik típusú sms-ben nyereménytelefonról értesítik a felhasználót és adatai megadását kérik. A megtévesztő e-mailekben tesztelési programra invitálják a felhasználókat.

Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt.-nek nincs köze azokhoz az sms-ekhez és e-mailekhez, amelyekben személyes, vagy felhasználói adatokat kérnek ismeretlenek, továbbá a vállalat nem hirdetett olyan nyereményjátékot, amelyben okostelefont lehet nyerni vagy tesztelni. Az sms-ekben és e-mailekben jogtalanul és megtévesztően használják fel a nevét. Az áruházlánc azt javasolja az érintetteknek, hogy ne kattintsanak az sms-ben vagy e-mailben érkező linkre és semmilyen személyes, vagy felhasználói adatot ne adjanak meg.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem