17 °C Budapest
Visszatér a vasárnapi boltzár: majdnem minden magyarországi üzletre vonatkozik

Visszatér a vasárnapi boltzár: majdnem minden magyarországi üzletre vonatkozik

2020. október 30. 12:24

Múlt hétvégén az október 23-i ünnep miatt változott a boltok nyitvatartása, most pedig a mindenszentek és a halottak napja kavar be a megszokott életünkbe. Mutatjuk, mire kell számítani a hétvégén!

Ismét egy rendkívüli hétvége elé nézünk: november 1-je, vasárnap mindenszentek ünnepe, munkaszüneti nap. Bár idén vasárnapra esik, amiért a legtöbb magyarnak nem hosszabbodik a hétvégje, a vonatkozó jogszabályok nem tesznek kivételt: ha hétvégére esik, ha nem, november 1-jén az üzleteknek, bevásárlóközpontoknak zárva kell tartania.

Érdemes felkészülni, és időben, még a nagy tömeg előtt elintézni a bevásárlást - akár már ma munka után, szombaton már félő, hogy rengetegen lesznek - ismerjük a magyarokat, egy napig zárva a bolt, és mindenki megőrül. Ez ilyenkor, járványhelyzetben különösen fontos, hiszen saját biztonságunk érdekében kerülni kell a tömeget, amennyire csak lehet.

A boltok ünnepi nyitvatartását jogszabály szabályozza, és ennek megfelelően a legtöbb üzlet zárva lesz vasárnap. A rendelet szerint a zárvatartás alól kivételt képeznek:

  • a benzinkutak
  • az ügyeleti rend szerint működő gyógyszertárak
  • az önálló virágboltok
  • az újságosok
  • az édességboltok
  • a vendéglátó- és szórakozóhelyek
  • a kisebb, boltok, trafikok, ahol a tulajdonos vagy a családtagja áll a pult mögé.

Úgyhogy, ha nagyon kell valami, akkor vasárnap valamelyik benzinkútra, trafikba, kisboltba be tudsz ugrani!  Jó tudni, hogy csak a vasárnap a pirosbetűs nap, november 2-a, halottak napja munkanap lesz.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?