18 °C Budapest
Vége az ingatlanmutyinak: súlyos adót vetnének ki a spekulánsokra

Vége az ingatlanmutyinak: súlyos adót vetnének ki a spekulánsokra

2019. november 14. 10:02

Egy törvénymódosító-javaslat értelmében 90 százalékos illetékkel sújtanák azokat a kültéri ingatlant vásárlókat, akik a tranzakció után beltérületiként adják tovább azt - számol be a Magyar Nemzet.

Mivel a külterületi ingatlanok értéke a belterületbe vonás után jelentősen megnő, az ilyen tranzak­ciók mögött gyakran csak az extrém mértékű haszonszerzés áll. Ennek megakadályozása érdekében az illetékekről szóló törvényhez kapcsolódó, az esetleges ingatlanspekulációk lehetőségét korlátozó törvénymódosító-javaslatot nyújtott be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a parlament elé.

A javaslat lényege, hogy kilencvenszázalékos illeték kivetését terjeszti elő az említett spekulatív hátterű továbbértékesítések esetére. A külterületi ingatlan vételára és a későbbi - már belterületi - továbbértékesítési ár különbözete után kellene ezt az illetéket megfizetni, ami lényegében a realizált haszon befizetését jelentené.

 

 

NEKED AJÁNLJUK
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?