15 °C Budapest
Már csak holnap lehet fizetni ezzel a forintbankóval: rohanj beváltani!

Már csak holnap lehet fizetni ezzel a forintbankóval: rohanj beváltani!

2019. október 30. 10:00

November elsejétől már nem lehet a régi ötszázassal fizetni, az MNB kivonja a forgalomból.

Csak 2019. október 31-ig használhatók a készpénzes vásárlásaink során a régi 500 forintos bankjegyek, figyelmeztet az MNB.

November 1-től már csak az idén februárban megjelent, megújított 500 forintos címlettel lehet fizetni.

A bevonási határnap után a 2018 előtti 500-asokkal már nem lehet fizetni, a kereskedők nem kötelesek elfogadni a bevont címleteket. A megújított 500 forintosok a kibocsátásuk óta megfelelő ütemben terjedtek el a készpénzforgalomban. Ennek köszönhetően 2019. október közepéig az 500 forintos bankjegyeknek már több mint 60 százaléka újakra cserélődött - írja az MNB.

Mindez azonban azt is jelenti, hogy még mindig temérdek régi 500-as lapul az embereknél.

Éppen ezért érdemes mindenkinek arra, hogy ha fizet, akkor lehetőleg minél hamarabb használja fel régi papír 500-asait, mert később sajnos az illetőnek magának kell utánamennie a kivont pénz beváltásának. Azt is fontos megjegyezni, hogy idén nem ez lesz az utolsó pénzjegybevonás Magyarországon. 2019. 12. 31-én van ugyanis a régi 10 ezres bevonási határnapja, úgyhogy az újesztendő első napjától már a régi Mátyás királlyal sem lehet majd fizetni a boltokban. Úgyhogy akinek ebből a címletből is van felhalmozott tartaléka, az minél előbb szabaduljon meg tőle, vegyen jó kis karácsonyi ajándékokat belőle például.

A forint bankjegyekkel kapcsolatos változásokról, illetve a bevont fizetőeszközök átváltásával kapcsolatos tudnivalókról az MNB honlapjának Bankjegy és érme oldalán további naprakész, részletes információk érhetők el.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?