Közeleg a határidő: innentől kezdve semmit sem ér ez az 5000-es

Közeleg a határidő: innentől kezdve semmit sem ér ez az 5000-es

2019. június 27. 16:27

20 éve nem fizethetünk már a legendás barna ötezressel, ez egyben azt is jelenti, hogy már csak egy hónapunk van beváltani azt a Magyar Nemzeti Bankban.

Ebben az évben az új 500-as bemutatásával befejeződött a 2014-ben elkezdett magyar bankjegycsere, mely a képi megjelenést, valamint biztonsági elemeket tekintve megújított, korszerűbb bankjegyeket hozott. A régi bankjegyek nem veszítik el az értéküket, a bevonási határnapot követően a hitelintézetek és a posta három évig, a jegybank pedig húsz évig díjmentesen váltja át azokat

Egy legendás bankjegy bevonása óta azonban eltelt 20 év. egészen pontosan 1999. július 27. óta nem fogadják el a régi, barna 5000-est. Átváltási határideje tehát hamarosan lejár.

Ezekre is figyelj!

Az 1999. szeptember 1-én bevont zöld, Bartók Béla portréval ellátott 1000 forintos és lila, Ady Endre arcképét ábrázoló 500 forintos bankjegyek átváltási határideje a lejáratához közeledik" - olvasható az MNB korábbi közleményében.

Az átváltási határidő egy hónap múlva lejár, onnantól kezdve egy fillért sem kaphatunk értük.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Forrás: mnb.hu

Mi lesz a régi bankjegyek sorsa?

Sokakban merülhet fel a kérdés, vajon mi lesz a sorsa a tömérdek mennyiségű bevont címletnek, amelyeknek az alapanyaga egyébként a gyapot. A régi bankjegyeket megsemmisíti az MNB és zöld energia előállítására hasznosítja- válaszolta korábban a Pénzcentrum megkeresésre az MNB.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?