Ennyivel lett drágább az élet Magyarországon

Ennyivel lett drágább az élet Magyarországon

2018. november 8. 14:00

2018. októberben a fogyasztói árak átlagosan 3,8 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál. Az inflációt leginkább az üzemanyagok és a dohánytermékek árai hajtották.

2018 októberében 3,8 százalékkal volt magasabb az infláció az egy évvel korábbihoz képest, az utóbbi egy hónapban ez az arány 0,5 százalék. 2018 január októberben A fogyasztói árak átlagosan 2,8%-kal nőttek.

2017 októberéhez viszonyítva az élelmiszerek ára 4,6 százalékkal emelkedett, ezen belül az idényáras élelmiszereké (burgonya, friss zöldség, gyümölcs) 20,5, a liszté 7,6, a kenyéré 5,5 százalékkal volt magasabb az egy évvel korábbinál. A cukor ára viszont 20,2 százalékkal csökkent.

A szeszes italok, dohányáruk ára átlagosan 5,1 százalékkal nőtt, ezen belül a dohánytermékeké 7,3%-kal volt magasabb. A háztartási energia 1,3%-kal drágult, a palackos gáz 12,7, a tűzifa 9,5 százalékkal. A járműüzemanyagokért 16,2 százalékkal kellett többet fizetni.

Az utóbbi egy hónapban, 2018 szeptemberéhez viszonyítva a fogyasztói árak átlagosan 0,5 százalékkal nőttek. Az élelmiszerek ára szintén 0,5 százalékkal emelkedett, ezen belül a liszt 2az idényáras élelmiszerek 1,9, a kenyér, valamint a sajt 1,8-1,8, a tojás 0,7 százalékkal drágult, miközben a cukor 1,1, a sertéshús 0,8 százalékkal olcsóbb lett. A szezonváltás következtében a ruházkodási cikkek 2,2 százalékkal többe kerültek.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A szeszes italok, dohányáruk ára 1,1 százalékkal nőtt, meghatározóan a dohánytermékek jövedéki adóemelése miatt. A háztartási energia 0,3 százalékkal kerül többe szeptember óta, ezen belül a palackos gáz drágulása 3,0, a tűzifa 1,4 százalékos. A járműüzemanyagokért 1,1 százalékkal kerülnek többe, mint szeptemberben.

NEKED AJÁNLJUK
Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 2. szombat
Ottó
26. hét
Július 2.
UFO Világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?