Nem ragaszkodnak a december 24-ei nyitvatartáshoz a kereskedők

Nem ragaszkodnak a december 24-ei nyitvatartáshoz a kereskedők

2018. november 7. 09:01

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete azt szeretné, ha december 24-én délután 2 óra helyett délig lennének nyitva az üzletek. A 24.hu utánajárt, mit gondolnak erről, és úgy általában a 24-ei nyitvatartásról a nagyobb áruházláncok. Van, ahol már évek óta zárva tartanak szenteste napján.

Ahogy arról beszámoltunk, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete azt szeretné, ha december 24-én délután 2 óra helyett délig lennének nyitva az üzletek. A 24.hu utánajárt, mit gondolnak erről a nagyobb áruházláncok.

A Praktiker nem tart nyitva egyáltalán december 24-én és 31-én sem, és december 24-e és 26-a közt az IKEA áruházak is zárva lesznek. Ez az intézkedés nem új a bútoróriás részéről, már évek óta nem nyitna ki ezeken a napokon, amiket fizetett ünnepnapként számolják el a dolgozóknak.

A Spar a portál megkeresésére közölte, a legtöbb üzlet december 24-én délig lesz nyitva,n és az is kiderült, hogy a CBA-nál a csatlakozó vállalkozások maguk határozzák meg a nyitvatartási időt, figyelembe véve a vásárlói igényeket, azonban az üzletek többsége december 24-én is nyitva tart, de jellemzően rövidebb időszakban.

A dm üzletekben is változó, melyik meddig lesz nyitva, erről ugyanis a boltvezetők és a területi vezetők döntenek. A Tesco közölte, maximum délután kettőig lehet majd vásárolni december 24-én az üzleteikben, és ugyanez igaz az Aldi áruházaira.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?