16 °C Budapest

Családi házad, nyaralód van? Erre figyelj, ha medencét vennél

2018. augusztus 4. 11:02

Beköszöntött az augusztus, de még javában tart a kánikula. A hétvégén az előrejelzések szerint akár 34 fok is lehet, sőt, jövő hétvégén is hasonlóan alakul majd a maximum hőmérséklet. Ha valakinek most lett elege abból, hogy egy frissítő csobbanáshoz el kell mennie a legközelebbi strandra vagy tópartra, érdemes lehet venni egy kerti medencét. A kínálat persze hatalmas, segítünk, milyen szempontokat tanácsos figyelembe venni vásárlás előtt.

Beköszöntött az augusztus, de még javában tart a kánikula. A hétvégén az előrejelzések szerint akár 34 fok is lehet, sőt, jövő hétvégén is hasonlóan alakul majd a maximum hőmérséklet. Ha valakinek most lett elege abból, hogy egy frissítő csobbanáshoz el kell mennie a legközelebbi strandra vagy tópartra, érdemes lehet venni egy kerti medencét. A kínálat persze hatalmas, segítünk, milyen szempontokat tanácsosmérlegelni vásárlás előtt.

Mielőtt fejest ugranánk a medencevásárlásba, alaposan át kell gondolni és fel kell mérni a lehetőségeket, így elsőként az online kínálatot ajánlott végigböngészni. Alapvetően három medencetípust - merev, puha falú, valamint fémvázas - különítenek el a szakértők.

A puha falú, felfújható medencék előnye a könnyű telepíthetőség és a gyors összerakás, míg a merev falú és a fémvázas szerkezeteknél hosszadalmasabb és időigényesebb a felállítás, cserébe stabilabbak, nagyobb a mélységük és jobban bírják a gyűrődést.

A felfújható peremű medencék általában 1-2 szezont bírnak ki, az erősített felső résszel rendelkező típusokat azonban akár 4-6 nyáron keresztül is használhatjuk.

Vásárlásnál a leghangsúlyosabb szempont a használók számának, illetve életkorának a meghatározása. A medencében történő aktivitásokat is figyelembe kell venni, mert ahhoz, hogy sok vízi kiegészítővel, játékkal, csúszdával vagy matraccal vegyük igénybe a medencét, nagyobb átmérő, mélység és stabilitás szükséges. Mindenképp fel kell térképezni, hogy a szezonban hány alkalommal használjuk majd medencét, ugyanis egy kevesebbszer látogatott nyaraló udvarán elég egy kisebb termék, míg a folyamatosan használt, hétköznapi lakóhelyünk kertjében felállított hűsölő terjedelmesebb is lehet

 - mondta Gémes Krisztián, a WellnessBau Kft. uszodatechnikai ágazatvezetője.

A medence megvásárlása után ügyelni kell a megfelelő elhelyezésre, a folyamatos karbantartásra és tisztításra is. A medencét az élettérhez közel, egy abszolút sík, homogén, tiszta és stabil területre ajánlott felállítani, aminek a közelében nincsen hangsúlyos növényzet, nincsenek szúrós és éles tárgyak, és ahol kevés az árnyék, hiszen a napon könnyebben felmelegszik benne a víz, és a gyors koszolódás is elkerülhető.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A medence folyamatos karbantartást és odafigyelést igényel, ami egyrészt a higiéniai szempontokat jelenti, másrészt a tárolást és a fenntartást. A maximális tisztaság érdekében mindig zuhanyozzunk le a medence használata előtt, figyeljünk folyamatosan a víz pH-értékére, ami legkönnyebben klórtabletták használatával szabályozható. Nagyobb medencénél ajánlott egy keringető berendezésre is beruházni, aminek köszönhetően nem csak a tisztítás folyamata lesz gyorsabb, de a vízcserét is kevesebbszer kell lebonyolítani. Mindemellett napi szinten használjunk medencetisztító hálót, amivel könnyedén eltávolíthatjuk a bogarakat és faleveleket a vízből. Az éjszakai tároláshoz érdemes takarófóliát beszerezni, ami megakadályozza a gyors piszkolódást, valamint mérsékeli a hőveszteséget is. A nyári szezon végeztével a medencét mindenképpen fertőtlenítsük, mossuk át zsíroldó tisztítószerrel, majd száradás után minél kisebbre összehajtva, eredeti csomagolásában, vagy egy nagyobb dobozban tároljuk, lehetőség szerint hűvös, naptól védett helyen

- mondta Gémes.

A medencetípusokhoz és használatukhoz kapcsolódóan a Mall.hu felmérte az online vásárlási trendeket, amiből egyértelműen látszik, hogy a vásárlók egyre tudatosabbak, és kiemelt figyelmet fordítanak a tisztításra és karbantartásra is. Ezt a növekvő tendenciát igazolják a nagy számban eladott, higiéniát biztosító szerek és eszközök, amik közül különösen népszerűek a szűrőberendezések, a takarófóliák, valamint a javítókészlet. A medencék közül idén az egyszerűen karbantartható, könnyen tárolható és szállítható, kompakt termékeket részesítik előnyben, ezek közül is a legnépszerűbb a családi méretű, 300x75 cm-es puha falú medence. A kiegészítő termékek választékában a tavalyi év óta töretlen sikernek örvend az aktuális vízparti trendhez passzoló flamingós gumimatrac, ami a nyári szezon egyértelmű sztárterméke

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem