12 °C Budapest
Ki ne hagyd: ez most a sláger a Tescóban, Sparban

Ki ne hagyd: ez most a sláger a Tescóban, Sparban

2017. május 26. 14:00

Közeleg a gyereknap, a szülők nagy része készül valamilyen meglepetéssel a gyerekeknek. Egy kutatás szerint a legtöbben 2 és 5 ezer forint közötti összegből oldják meg az ajándékvásárlást. Utánanéztünk, a különböző áruházláncokban mit vásárolhatunk ennyi pénzért.

Május utolsó hétvégéje a gyerekekről szól. A szülők, nagyszülők többsége készül valamilyen meglepetéssel a gyerekeknek, próbálják minél emlékezetesebbé tenni a gyereknapot számukra. Nem sajnálják a pénzt a közös programokra és játékokra. A több Játéksziget üzletet üzemeltető Formatex Kft. felmérése szerint a szülők  80 százaléka készül valamilyen meglepetéssel május utolsó vasárnapjára.

A kutatás szerint a családok nagy részénél a gyerekek valamilyen tárgyat, vagyis játékot, könyvet kapnak, és sokan szerveznek valamilyen közös programot is az ünnep alkalmából. A programokra és az ajándékokra a megkérdezett szülők 27 százaléka 2-5 ezer forint között költ, de a válaszadók 19 százaléka 5000-7500 forintot is kiad ez alkalomból. A megkérdezett szülők több mint 20 százaléka válaszolta azt, hogy gyereknapra akár 10 ezer forintot is áldoznak az ajándékokra, és a válaszadók közel 16 százaléka általában 10 és 20 ezer forint közötti összeget költ gyereknapkor.

Az ajándékok között továbbra is a játékok a legnépszerűbbek, majd a könyv és az édesség következik, de sokan lepik meg a gyereküket kedvenc ételükkel is. Sportszereket és ruhát a szülők 15 százaléka készül adni gyerekének.  Érdemes előre átgondolni, mire mennyit szeretnénk költeni a hétvégén. A K&H Bank összegyűjtött néhány tippet a gyermeknap költségvetéséhez. Azt javasolják, számoljuk össze, mi az, amire biztosan költeni kell (fagyis, ugráló vár, esetleg lufis), de tudatosítsuk előre a gyerekben, hogy nem kaphat meg mindent, amire szeretne. Mérlegeljünk együtt a ygerekekekkel, mi az, amire nagyon vágynak, és mi az, amiről könnyedén le tudnak mondani.

Sokat spórolhatunk azzal is, ha az országos rendezvények, kirakodóvásárok helyett mi szervezzük meg a gyereknapot. Készüljünk otthoni programokkal, esetleg menjünk el kirándulni - így nem kell kiadni pénzt belépőjegyekre.

Ahogy minden ajándékozós ünnepen, valószínűleg ezen a hétvégén is megugrik majd az üzletek forgalma. Érdekes módon a legtöbb áruház akciós kiadványában csak elvétve találtunk gyereknapi ajánlatokat. A Tesco volt az egyetlen áruház, ami külön katalógussal készült az ünnepre. Megnéztük, milyen ajánlatokkal várják a vásárlókat és hogy mivel lephetnénk meg a gyerekeket, ha nem szeretnénk ötezer forintnál többet költeni a meglepetesére.

Tesco

Egyet fizet kettőt kap akcióban lehet megvásárolni a Barbie karrier babákat, így most kettőt kaphatunk 5985 forintért. Ha két darab Hot Wheels Diecast kisautót vásárolunk, a másodikat féláron kapjuk, így a kettő kijön 1035 forintból.A Welly kisautókra is ugyanez az akció vonatkozik, és így ha valaki egyből kettőt vesz, 1094 forintot kell értük fizetnie.

A tollaslabdaszett és a teninszkészlet is akciós, előbbi a héten 31 százalékkal olcsóbb, így 1090 forintba kerül, utóbbi pedig 3490 forint helyett 2390. Érdemes szétnézni a Tesco gyereknapi kiadványában is. Az Én kicsi pónim játékok átlagosan 20 százaláékkal kerülnek most kevesebbe, pónis játékkészletet már 2390 forrintért kaphatunk. A Trollok játékkészlet szintén 20 százalékkal olcsóbb, 2990 forint helyett most 2390 forintért vehetjük meg. A Play-Doh szettek szintén nagyon jó árban vannak.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

KATT! A Tesco legütősebb akciói a 21. héten

Auchan

A héten minden játékot 20 százalékkal olcsóbban vásárolhatunk meg, viszont a kültéri játékokra ez az akció nem vonatkozik. Jó áron vannak a rollerek is, a 120 milliméteres kerékátmérőjű, kétkerekű roller 2990, a háromkerekű 4490 forintba kerül.

KATTINTS! Az Auchan is erős akciókkal vár a 21. héten

Spar

A héten a 100 grammos NIMM2 Smile gumicukor 31 százalékkal olcsóbb, így 199 forintba kerül, a 20 grammos Kinder Joy Meglepetés tojás 229, a 100 grammos Kinder csokoládé 269 forint.

KATT! Lapozd fel a Spar e heti akciós újságját!

Aldi

A diszkontáruházba leginkább akkor érdeme sbetérni, ha valamilyen sportszerrel szeretnénk meglepni a gyerekeket. A Turbo tollaslabdaszett 4499 forint, asztaliteniszszettet 3 év garanciával pedig már 3499 forintért kaphatunk,.

KATTINTS! Itt találod az Aldi e heti akciós kiadványát

Lidl

A Lidl nem készült kifejezetten gyereknapi akciókkal. Érdemes viszont betérni, olcsón beszerezhetjük a gyerek kedvenc ételéhez szükséges hozzávalókat.

KATT: A Lidl legjobb akciói a 21. héten

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06