Ide menj idén nyaralni: százezreket spórolhatsz a családnak

Ide menj idén nyaralni: százezreket spórolhatsz a családnak

2017. május 22. 17:10

Nemcsak az akciókat érdemes figyelni, ha külföldi webshopból rendelünk, a kedvező árfolyamon vásárlással ugyanis jelentős összegeket spórolhatunk. Az elmúlt hetekben az amerikai dollár jelentősen olcsóbb lett, ennek köszönhetően pedig több ezer forinttal több maradhat a zsebünkben, ha most dollárral fizetünk a termékekért. Aki viszont az USA-ba szeretne utazni, annak érdemes lehet minél előbb lefoglalni az útját, most ugyanis százezrekkel olcsóbban utazhat a család a kedvező árfolyamnak köszönhetően.

Sokan keresik a webshopok akcióit, pedig a külföldi áruházak esetén nemcsak a leárazást érdemes nézni, hanem az árfolyamnak is érdemes figyelmet szentelni. 10 forintos elmozdulásnál ugyanis egy 100 dolláros (jelenleg nagyjából 27-28 ezer forintos) rendelésnél már ezer forintot nyerhetünk.

Most viszont sokkal kedvezőbb helyzet alakult ki az amerikai dollár esetén, közel 30 forinttal olcsóbban juthatunk egy dollárhoz, mint tavaly év végén-év elején.

 

Mennyit nyerhetünk?

Ha webshopból rendelünk és dollárban fizetünk, akkor a fenti összeg mellett már 3 ezer forinttal kedvezőbben kaphatjuk meg a csomagunkat. Ez sok esetben gyakorlatilag a szállítási költséggel egyezik meg, vagyis olyan, mintha nem számítanák fel nekünk a postát. Persze, ha eleve ingyenesen rendelünk, akkor ez tiszta hasznon, ami a zsebünkben marad.

A kedvező árfolyamot érdemes kihasználni és ilyenkor rendelni akár nagyobb mennyiségben is, sok áruháznál a magasabb rendelés miatt eleve elengedik a szállítási költséget, sőt, akár extra akciókkal, termékekkel jutalmazzák a nagyobb értékű csomagot.

Nemcsak a webshopokban járhatunk jól

Ezt a lehetőséget már kevesebben tudják kihasználni, mégis, aki most indul nyaralni az USA-ba (vagy esetleg most dönt arról, hova megy a család nyáron), annak érdemes elgondolkodnia egy amerikai úton. Mivel egy 4 fős családnak egy amerikai út legalább 5-6 ezer dollárba kerül,

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

így ha most döntünk a tengerentúli nyaralás mellett, akkor akár 150-180 ezer forintot is spórolhatunk.

Mi van, ha tovább csökken az árfolyam?

Az elmúlt hetek jelentős esése többek között Donald Trump, amerikai elnök körüli nyomozás bizonytalan kimenetele miatt van. Emellett az európai gazdaság egyre inkább erőre kap, így a befektetők is sok esetben az eurót veszik a dollár ellenében, ami tovább gyengíti az amerikai fizetőeszközt.

Egyelőre kérdéses, hogy meddig folytatódhat az esés, azonban az elmúlt hetekhez hasonló, gyors zuhanás nem valószínű, viszont az euró további erősödése várható egyes elemzők szerint a dollárhoz képest, ennek köszönhetően pedig a dollár forinthoz viszonyított árfolyama is egyre kedvezőbb lehet a tengeren túlra készülőknek és a dollárban vásárló magyaroknak.

Címlapkép: MTI/EPA/Szaúdi Sajtóügynökség

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 19. szerda
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?