Súlyos: rengeteg magyar hagyná el a párját, ha megütné a lottóötöst

Súlyos: rengeteg magyar hagyná el a párját, ha megütné a lottóötöst

2017. április 26. 15:02

Minden idők eddigi legnagyobb magyar lottónyereményét, bruttó 7 milliárd forintot vitt el nemrégiben egy szerencsés játékos az EuroJackpoton. A Szerencsejáték Zrt. legújabb kutatásából kiderül, mit tennének a magyarok a nyertes helyében, és mire használnák fel a nyereményt.

Mindenki eljátszott már a gondolattal, mit tenne, ha megnyerné a főnyereményt a lottón. A játékszervező cég utána járt, mit tennének a magyarok, ha egyik pillanatról a másikra milliókkal lennének gazdagabbak. A márciusi felmérés alapján egyébként a magyar lakosság több mint háromnegyede hallott arról, hogy magyar játékos vitte el az EuroJackpot főnyereményét, sőt, a megkérdezettek nagyobb része a konkrét összeget (bruttó 22 569 528 euró, azaz közel 7 milliárd forint) is meg tudta mondani - derül ki a Szerencsejáték Zrt. legújabb kutatásából.

Az emberek többsége, 63 százaléka először a párjával, élettársával osztaná meg a nagy hírt, második helyen (45%-kal) a szülők és a gyerekek állnak. Közel egynegyedük viszont mindenekelőtt egy pénzügyi szakértő tanácsát kérné ki, ez főleg a 60 év feletti városi férfiakra jellemző. A család főszerepe az ünneplés során is kiemelt: a válaszadók egyharmada egy otthoni, szűk családi körben tartott összejövetellel ünnepelne, közel egynegyedük pedig egy hatalmas bulit rendezne. Vannak ugyanakkor olyanok is, akik senkivel nem osztanák meg a hírt (18%), illetve nem ünnepelnének (25%).

Arról, hogy mit vásárolnának a nyereményből, a legtöbben, a válaszadók 54 százaléka azt válaszolta, álmaik ingatlanját vennék meg - különösen magas (61%) az arány a Budapesten élő, 30-as éveikben járó fiatalok körében. A legnagyobb arányban (18%) az idősebb, 60 év feletti megkérdezettek fektetnének részvényekbe.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A kutatásban résztvevők közel fele otthagyná munkahelyét, ha ekkora összeg ütné a markát, egyharmad arányban pedig saját vállalkozásba is fognának. Ezzel szemben szintén egyharmaduk megtartaná állását még akkor is, ha forintmilliárdokhoz jutna a nyeremény által.

 És, hogy mennyire jószívűek honfitársaink mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a megkérdezettek mintegy háromnegyede a családját támogatná a nyereményből, de minden második magyar jótékony célra is áldozna, ha Eurojackpot milliárdosként élne.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?