17 °C Budapest

Súlyos: rengeteg magyar hagyná el a párját, ha megütné a lottóötöst

2017. április 26. 15:02

Minden idők eddigi legnagyobb magyar lottónyereményét, bruttó 7 milliárd forintot vitt el nemrégiben egy szerencsés játékos az EuroJackpoton. A Szerencsejáték Zrt. legújabb kutatásából kiderül, mit tennének a magyarok a nyertes helyében, és mire használnák fel a nyereményt.

Mindenki eljátszott már a gondolattal, mit tenne, ha megnyerné a főnyereményt a lottón. A játékszervező cég utána járt, mit tennének a magyarok, ha egyik pillanatról a másikra milliókkal lennének gazdagabbak. A márciusi felmérés alapján egyébként a magyar lakosság több mint háromnegyede hallott arról, hogy magyar játékos vitte el az EuroJackpot főnyereményét, sőt, a megkérdezettek nagyobb része a konkrét összeget (bruttó 22 569 528 euró, azaz közel 7 milliárd forint) is meg tudta mondani - derül ki a Szerencsejáték Zrt. legújabb kutatásából.

Az emberek többsége, 63 százaléka először a párjával, élettársával osztaná meg a nagy hírt, második helyen (45%-kal) a szülők és a gyerekek állnak. Közel egynegyedük viszont mindenekelőtt egy pénzügyi szakértő tanácsát kérné ki, ez főleg a 60 év feletti városi férfiakra jellemző. A család főszerepe az ünneplés során is kiemelt: a válaszadók egyharmada egy otthoni, szűk családi körben tartott összejövetellel ünnepelne, közel egynegyedük pedig egy hatalmas bulit rendezne. Vannak ugyanakkor olyanok is, akik senkivel nem osztanák meg a hírt (18%), illetve nem ünnepelnének (25%).

Arról, hogy mit vásárolnának a nyereményből, a legtöbben, a válaszadók 54 százaléka azt válaszolta, álmaik ingatlanját vennék meg - különösen magas (61%) az arány a Budapesten élő, 30-as éveikben járó fiatalok körében. A legnagyobb arányban (18%) az idősebb, 60 év feletti megkérdezettek fektetnének részvényekbe.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A kutatásban résztvevők közel fele otthagyná munkahelyét, ha ekkora összeg ütné a markát, egyharmad arányban pedig saját vállalkozásba is fognának. Ezzel szemben szintén egyharmaduk megtartaná állását még akkor is, ha forintmilliárdokhoz jutna a nyeremény által.

 És, hogy mennyire jószívűek honfitársaink mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a megkérdezettek mintegy háromnegyede a családját támogatná a nyereményből, de minden második magyar jótékony célra is áldozna, ha Eurojackpot milliárdosként élne.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem