-2 °C Budapest

Mégis megrendezik a torkos csütörtököt: térképen az éttermek

2017. március 1. 15:03

Idén már nem rendezik meg központilag a korábban nagy népszerűségnek örvendő Torkos Csütörtököt. Vannak azonban olyan éttermek, amelyek idén is kedvezményekkel csábítják az éhes magyarokat, rájuk viszont már nem vonatkoznak a korábbi keretek, így akár teljesen más akcióval is készülhetnek. De hol ehetünk idén is akciósan?

Ugyan a Magyar Turizmus Zrt. által rendezett Torkos Csütörtök idén nem kerül megrendezésre, azonban országszerte találunk olyan éttermeket, amelyek saját akció keretein belül kedvezményekkel várják a vendégeket. A legtöbb torkos éttermet Budapesten találhatjuk, azonban a nagyobb vidéki városokban és a Balatonnál is találunk akciózó éttermeket. Ugyan ez sokkal kevesebb, mint a tavalyi 600 étterem, azonban még így is van választási lehetőségünk.

A torkos csütörtököt rendező éttermeket a Clementine térképén nézheted meg:

Mire érdemes figyelni a torkos csütörtökön?

Míg korábban a Magyar Turizmus összefogta az éttermeket és országosan egységes keretek között hirdette azt meg, addig jelenleg az éttermek saját maguk dönthetnek a torkos csütörtökről. Emiatt viszont dönthetnek úgy, hogy a korábban megismert akcióktól eltérő árazást kínálnak. Ha viszont előre felkészülünk, akkor nem érhet minket meglepetés, az alábbi dolgokra érdemes odafigyelni:

  • Korábban egységesen, fél áron juthattunk hozzá az éttermek ajánlatához, most viszont nincs megszabva, hogy pontosan mit kapunk torkos csütörtök alkalmából. Van, ahol most is fél áron ehetünk, azonban vannak olyan éttermek, akik inkább a hírverést lovagolnák meg és jóval kisebb kedvezményt adnak. Mi találkoztunk olyannal, ahol csupán 25 százalékot engednek az árból.
  • Előfordulhat, hogy a meghirdetett kedvezményes ár csak az ételekre vonatkozik, az italokért most is a szokásos összegért juthatunk hozzá. Ha az étterem menüvel készül, akkor érdemes azt is megnézni, hogy az mennyi italfogyasztást tartalmaz az ajánlat.
  • Ugyan nem trükk, sőt az árak átláthatóságát szolgálja, azonban ha fontos, hogy mennyit költünk, akkor figyeljünk arra, hogy van olyan étterem, ahol a felszolgálási díjat is ki kell fizetni. Ez egyébként általában a fogyasztás 10-15 százaléka szokott lenni.
  • Ha nem az étterem által meghirdetett akciós árat kell fizetnünk, akkor panaszunkat beírhatjuk a Vásárlók könyvébe. Erre az étteremnek 30 napon belül, írásban, érdemben kell válaszolnia.
  • Előfordulhat, hogy a torkos csütörtök akció keretein belül csak korlátozott étlapból válogathatunk, vagy többféle árat tüntettek fel (vagy a felszolgálási díj nem szerepelt az étlapon). Ilyen esetben a területi felügyelőségnél panaszolhatjuk be a helyet. Arra persze figyeljünk, hogy eltérő, alkalmi menüvel szolgálhat az étterem, ebben az esetben nem érdemes a fogyasztóvédelemhez fordulnunk.
  • Ha fogyasztásunkról nem, vagy csak hiányos tartalmú számlát kapunk, azt a NAV felé jelezhetjük.
NEKED AJÁNLJUK
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 8. péntek
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem