Nagy változás a magyar lottózókban: hogy lehet így sorsolni?

Nagy változás a magyar lottózókban: hogy lehet így sorsolni?

2016. december 31. 16:04

A lottózás hazánkban már sok évtizedes múltat tudhat maga mögött, azonban a XX. században még teljesen máshogy nézett ki a sorsolás. Galériában mutatjuk be, milyen volt a múlt század lottókultúrája Magyarországon.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A lottózás hazánkban több évtizedes múltra tekint vissza, azonban nem mindig volt annyira könnyű egy szelvény kitöltése, mint manapság. Most már telefonról vagy online is fogadhatunk, a múlt században viszont csak papír alapon tudtuk a számainkat megjátszani. Persze a húzás menete is eltért a most megszokottól, manapság már a kézi húzás mellett megjelent a számhúzó gép is, míg a hazai lottózás történetének túlnyomó többségében a számokat egyesével, kézzel kellett kihúzni.

A Fortepan segítségével összeállított képgalériánkban a magyar lottóhúzások történelmébe tekinthetünk be:

Változik a lottózás rendje?

Múlt héten a szenteste miatt nem a megszokott szombat esti időpontban tartották meg az Ötöslottó sorsolását, hanem egy nappal korábban, pénteken húzták ki a nyerőszámokat. Ezen a héten szintén változik a lottóhúzás rendje a szilveszteri óévbúcsúztatás miatt, viszont most nem pénteken, hanem vasárnap este nézhetjük meg a Szerencseszombat adását. Ezzel megtörténik az a furcsaság is, hogy a Hatoslottót előbb sorsolják ki (ezt a megszokott időben, vasárnap délután 4 óra körül húzzák), mint az Ötöslottót, míg a megszokott sorrend pont fordított.

Címlapkép: Fortepan / Bakó Jenő

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső HATOSLOTTÓ aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 3. péntek
Ferenc, Olívia
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?