Celebek miatt büntet a versenyhivatal: tényleg igaz, amit mondanak?

Celebek miatt büntet a versenyhivatal: tényleg igaz, amit mondanak?

2016. december 27. 09:06

A kamu környezetvédelem és a celebekkel való hirdetés a leggyakrabban előforduló probléma fogyasztóvédelmi szempontból - írja a Világgazdaság.

410 millió forint bírságot szabott ki at október végéig lezárult 41 ügyben a Gazdasági Versenyhiatal (GVH). A tavalyi bírságok 47 százalékát sorolták a fogyasztóvédelmi eljárások körébe. A legtöbb eljárás egyébként gyógy- és egészségre ható megalapozatlan állítások és "zöldre mosás", vagyis a termékek környezettudatosként feltüntetése miatt indult.

A celebekkel való hirdetés is problémás, ugyanis nem tudni, hogy valóban ismerik az adott terméket, vagy csupán a gázsiért mondják, hogy érdemes azt megvásárolni. Ha ez utóbbi az igaz, akkor a fogyasztó megtévesztéséről beszélhetünk.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22