4 °C Budapest
Csokicsempészeket fülelt le a NAV: milliós a bírság

Csokicsempészeket fülelt le a NAV: milliós a bírság

2016. október 18. 15:34

Bejelentés nélküli csokoládészállítmányra csapott le az adóhatóság. A teherautók nemcsak, hogy nem voltak bejeletve, még korábbi tartozása is volt a fuvarozónak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának járőrei közúti ellenőrzéskor két járművet ellenőriztek, melyek rakománya nem szerepelt az Elektronikus Közútiáruforgalom-ellenőrző Rendszerben (EKÁER). Az ellenőrzött járművek édességet szállítottak Lengyelországból. A rakomány súlya jóval meghaladta az okmányokon szereplő tételt, így az árut az EKÁER-be is be kellett volna jelenteni.

A gépjármű vezetői elmondták, hogy Budapesten készültek lerakodni az árut, de mivel a fuvarokmányokon más szerepelt, a NAV pénzügyőrei az áru kísérése mellett döntöttek. Amellett, hogy a szállítmányok érvényes EKÁER bejelentéssel nem rendelkeztek, a gazdálkodónak majdnem 3 millió forint végrehajtható tartozása is volt, amelyet két nappal később az ügyvezető megfizetett. Az ügyvezető azt is elmondta, hogy a cég sofőrjei lebetegedtek, ezért a barátait kérte meg, hogy hozzák el egy lengyel cég tulajdonában álló árut Magyarországra.

A bejelentési kötelezettség elmulasztása miatt várható bírság kapcsán ideiglenes biztosítási intézkedést rendeltek el, , azonban az adózó a négy és félmillió forint értékű édességszállítmány lefoglalását nem várta meg, hanem készpénzben megfizette a teljes tartozását.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 18. kedd
Piroska
3. hét
Január 18.
Micimackó napja
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?