30 °C Budapest
Gyengébb minőségű húsokra váltott a Tesco

Gyengébb minőségű húsokra váltott a Tesco

Pénzcentrum
2016. október 6. 09:31

Alacsonyabb áron beszerezhető, gyengébb minőségű húsokat rendel beszállítóitól a Tesco - írja a Magyar Idők. Az üzletlánc is megszólal, miért váltott.

A korábbiaknál alacsonyabb beszerzési áron, gyengébb minőségű tőkehúsokat rendelt beszállítóitól a Tesco áruházlánc, a termékek fogyasztói ára azonban nem lett alacsonyabb az üzletekben - értesült a Magyar Idők.

Nem baj, ha rosszabb a minőség, csak olcsóbb legyen az áru - mondta a lapnak egy sertéshúsokat beszállító cég vezetője, említve, hogy az alacsonyabb árú alapanyag például a sertés egyes részeinek zsírosabb változatát jelentheti, amely kevesebb színhúst tartalmaz. Ezzel szemben úgy tűnik, hogy a nyomott beszerzési árral megszerzett különbözet nem jelentkezik a húspultok fogyasztói áraiban.

A Tesco azt közölte: a lánc mindig a vásárlói igényeknek megfelelően alakítja ki a kínálatát, amihez a csaknem hárommillió, Clubcard pontgyűjtő kártyával rendelkező vevőjük fogyasztási szokásait elemzik. - Ez alapján van olyan termékkör, amit lehet szűkíteni - jegyezte meg a vállalat sajtóosztálya. Hangsúlyozták, hogy az árukészlet csökkenése nem jelenti a választék csökkentését, pusztán a készletek optimalizálását, ami mindig az aktuális forgalomhoz igazodik.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?