25 °C Budapest
Gyengébb minőségű húsokra váltott a Tesco

Gyengébb minőségű húsokra váltott a Tesco

Pénzcentrum
2016. október 6. 09:31

Alacsonyabb áron beszerezhető, gyengébb minőségű húsokat rendel beszállítóitól a Tesco - írja a Magyar Idők. Az üzletlánc is megszólal, miért váltott.

A korábbiaknál alacsonyabb beszerzési áron, gyengébb minőségű tőkehúsokat rendelt beszállítóitól a Tesco áruházlánc, a termékek fogyasztói ára azonban nem lett alacsonyabb az üzletekben - értesült a Magyar Idők.

Nem baj, ha rosszabb a minőség, csak olcsóbb legyen az áru - mondta a lapnak egy sertéshúsokat beszállító cég vezetője, említve, hogy az alacsonyabb árú alapanyag például a sertés egyes részeinek zsírosabb változatát jelentheti, amely kevesebb színhúst tartalmaz. Ezzel szemben úgy tűnik, hogy a nyomott beszerzési árral megszerzett különbözet nem jelentkezik a húspultok fogyasztói áraiban.

A Tesco azt közölte: a lánc mindig a vásárlói igényeknek megfelelően alakítja ki a kínálatát, amihez a csaknem hárommillió, Clubcard pontgyűjtő kártyával rendelkező vevőjük fogyasztási szokásait elemzik. - Ez alapján van olyan termékkör, amit lehet szűkíteni - jegyezte meg a vállalat sajtóosztálya. Hangsúlyozták, hogy az árukészlet csökkenése nem jelenti a választék csökkentését, pusztán a készletek optimalizálását, ami mindig az aktuális forgalomhoz igazodik.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 19. szombat
Gyárfás
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?