14 °C Budapest
Több ezren kérték a saját kitiltásukat a kaszinókból

Több ezren kérték a saját kitiltásukat a kaszinókból

Pénzcentrum
2016. szeptember 12. 10:02

Önkorlátozó nyilatkozatot tehetnek mindazok, akik ugyan még nem tudnak uralkodni a játékszenvedélyükön, de legalább felismerték, hogy játékfüggők. Több ezer játékfüggő döntött úgy az elmúlt időszakban, hogy a saját érdekében kitiltatja magát a kaszinókból és a kártyatermekből - írja a Magyar Idők.

Ez év január 1-jétől úgynevezett jelentős önkorlátozó nyilatkozatot tehetnek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal formanyomtatványán mindazok, akik ugyan még nem tudnak uralkodni a játékszenvedélyükön, de legalább felismerték, hogy játékfüggők. Ők egy nyilatkozattal korlátozhatják a belépésüket a játékkaszinókba és kártyatermekbe, illetve regisztrációjukat vagy a költési limitjüket az online kaszinójáték-oldalakon egy-, három- vagy ötéves időtartamra. 

Minderre azért van szükség, mert a Szerencsejáték Zrt. megbízásából végzett közvélemény-kutatás már 2010-ben mintegy százezerre becsülte a szerencsejáték-függők számát, egyúttal azt is kimutatva, hogy további mintegy félmillióan mérsékelt rizikófaktorú szerencsejátékosok.

Varga Mihály mostani tájékoztatása szerint a jogszabály hatálybalépése és augusztus 15. között 37 érvényes jelentős önkorlátozó nyilatkozatot vett nyilvántartásba az adóhatóság. A játékosvédelmi nyilvántartásban ezen felül 1859 bírósági korlátozás miatt sérülékeny személy is szerepel, szintén az augusztus 15-i állapot szerint.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20