20 °C Budapest

Több ezren kérték a saját kitiltásukat a kaszinókból

Pénzcentrum
2016. szeptember 12. 10:02

Önkorlátozó nyilatkozatot tehetnek mindazok, akik ugyan még nem tudnak uralkodni a játékszenvedélyükön, de legalább felismerték, hogy játékfüggők. Több ezer játékfüggő döntött úgy az elmúlt időszakban, hogy a saját érdekében kitiltatja magát a kaszinókból és a kártyatermekből - írja a Magyar Idők.

Ez év január 1-jétől úgynevezett jelentős önkorlátozó nyilatkozatot tehetnek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal formanyomtatványán mindazok, akik ugyan még nem tudnak uralkodni a játékszenvedélyükön, de legalább felismerték, hogy játékfüggők. Ők egy nyilatkozattal korlátozhatják a belépésüket a játékkaszinókba és kártyatermekbe, illetve regisztrációjukat vagy a költési limitjüket az online kaszinójáték-oldalakon egy-, három- vagy ötéves időtartamra. 

Minderre azért van szükség, mert a Szerencsejáték Zrt. megbízásából végzett közvélemény-kutatás már 2010-ben mintegy százezerre becsülte a szerencsejáték-függők számát, egyúttal azt is kimutatva, hogy további mintegy félmillióan mérsékelt rizikófaktorú szerencsejátékosok.

Varga Mihály mostani tájékoztatása szerint a jogszabály hatálybalépése és augusztus 15. között 37 érvényes jelentős önkorlátozó nyilatkozatot vett nyilvántartásba az adóhatóság. A játékosvédelmi nyilvántartásban ezen felül 1859 bírósági korlátozás miatt sérülékeny személy is szerepel, szintén az augusztus 15-i állapot szerint.

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 12. péntek
Gyula
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem