Gyorsan lemerül az okostelefonod? Ezt csinálod rosszul

2016. augusztus 17. 14:03

Az okostelefon tulajdonosok közül a legtöbben már szembesültek azzal a problémával, hogy a készülékek egy nap alatt simán lemerülnek. Ez azonban egyáltalán nem biztos, hogy csak az akkumulátorok hibája. Néhány fontos töltési szabály betartásával ugyanis könnyen elérhetjük, hogy az akksink jó formában maradjon.


Sokaknak az a meggyőződése, hogy az okostelefonokat csak akkor szabad tölteni, ha már teljesen lemerültek. Pedig egyáltalán nem biztos, hogy ezzel jót teszünk a telefonunknak. Az akkumulátorokkal foglalkozó cég, a  Cadex, most összegyűjtötte, hogy milyen szabályokat kell betartanunk, ha szeretnénk megőrizni az akksinknak a legjobb formáját.

Ha feltöltött, akkor húzd ki

Ne tartsuk bedugott állapotban a teljesen feltöltött telefonunkat - például ne hagyjuk a telefont egész éjszaka a töltőn, hiszen ez hosszú távon rosszat tesz az akksinak. Ugyanis miután a telefon feltöltött 100 százalékéra, azután a töltő folyamatosan ezen a szinten kell, hogy tartsa az akksit, ami nem tesz jót a belső szerkezetének. Vagyis a legjobb, amit tehetünk ilyenkor, hogy kihúzzuk a telefont, ha már feltöltődött.

Ne töltsd fel 100 százalékig

Legalábbis, ha megengedhetjük magunknak. Ha nem töltjük a telefonunkat mindig 100 százalékra, akkor azzal is még jó sokáig kihúzza a telefonunk, ráadásul az akksinknak is jót teszünk vele.

Dugd fel tölteni a telefonod, amikor csak tudod

Sokkal jobbat teszel a telefonodnak azzal, ha többször töltöd inkább kevesebbet, ahelyett, hogy egyszerre egy teljesen lemerült állapotból kell újra feltölteni az akkumulátornak. A legjobb egyébként az lenne, ha egy nap többször is feltennéd tölteni a telefonod rövidebb időszakokra, ezzel pedig az a gond is megoldódik, hogy nap végére teljesen lemerüljön a készüléked.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 20 millió forintot, 25 éves futamidőre, már 8,1 százalékos THM-el, és havi 151 979 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 8,52% a THM; a K&H Banknál 8,57%; a Raiffeisen Banknál 8,72%,  az Erste Banknál 9,02%; míg az OTP Banknál 9,3%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Tartsd hidegen

Az okostelefonokban lévő akkumulátorok nagyon érzékenyek a hőre. Ha a szabadban vagyunk, akkor soha ne tegyük ki a telefonunkat a tűző napra, ha azt szeretnék, hogy az akkumulátorunk sokáig bírja.

NEKED AJÁNLJUK
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. október 1. vasárnap
Malvin
39. hét
Október 1.
A zene világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM