Gyorsan lemerül az okostelefonod? Ezt csinálod rosszul

Gyorsan lemerül az okostelefonod? Ezt csinálod rosszul

2016. augusztus 17. 14:03

Az okostelefon tulajdonosok közül a legtöbben már szembesültek azzal a problémával, hogy a készülékek egy nap alatt simán lemerülnek. Ez azonban egyáltalán nem biztos, hogy csak az akkumulátorok hibája. Néhány fontos töltési szabály betartásával ugyanis könnyen elérhetjük, hogy az akksink jó formában maradjon.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Sokaknak az a meggyőződése, hogy az okostelefonokat csak akkor szabad tölteni, ha már teljesen lemerültek. Pedig egyáltalán nem biztos, hogy ezzel jót teszünk a telefonunknak. Az akkumulátorokkal foglalkozó cég, a  Cadex, most összegyűjtötte, hogy milyen szabályokat kell betartanunk, ha szeretnénk megőrizni az akksinknak a legjobb formáját.

Ha feltöltött, akkor húzd ki

Ne tartsuk bedugott állapotban a teljesen feltöltött telefonunkat - például ne hagyjuk a telefont egész éjszaka a töltőn, hiszen ez hosszú távon rosszat tesz az akksinak. Ugyanis miután a telefon feltöltött 100 százalékéra, azután a töltő folyamatosan ezen a szinten kell, hogy tartsa az akksit, ami nem tesz jót a belső szerkezetének. Vagyis a legjobb, amit tehetünk ilyenkor, hogy kihúzzuk a telefont, ha már feltöltődött.

Ne töltsd fel 100 százalékig

Legalábbis, ha megengedhetjük magunknak. Ha nem töltjük a telefonunkat mindig 100 százalékra, akkor azzal is még jó sokáig kihúzza a telefonunk, ráadásul az akksinknak is jót teszünk vele.

Dugd fel tölteni a telefonod, amikor csak tudod

Sokkal jobbat teszel a telefonodnak azzal, ha többször töltöd inkább kevesebbet, ahelyett, hogy egyszerre egy teljesen lemerült állapotból kell újra feltölteni az akkumulátornak. A legjobb egyébként az lenne, ha egy nap többször is feltennéd tölteni a telefonod rövidebb időszakokra, ezzel pedig az a gond is megoldódik, hogy nap végére teljesen lemerüljön a készüléked.

ELINDULT A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

Tartsd hidegen

Az okostelefonokban lévő akkumulátorok nagyon érzékenyek a hőre. Ha a szabadban vagyunk, akkor soha ne tegyük ki a telefonunkat a tűző napra, ha azt szeretnék, hogy az akkumulátorunk sokáig bírja.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?