16 °C Budapest

4+1 hiba: ezért megy rá inged-gatyád az iskolakezdésre

2016. augusztus 9. 14:01

Nyaralás? Iskolakezdés? A nyár utolsó hónapjában rengeteg a kiadás, de sokat lefaraghatunk a költségekből, ha odafigyelünk a tanszerek vásárlásakor. A Pénzcentrum most a leggyakoribb hibákat gyűjtötte össze, amit sok szülő elkövet, amikor a megvásárolja az iskolakezdéshez szükséges felszereléseket.


Már egy hónapnál is kevesebb van hátra a nyári szünetből, ilyenkor pedig megtelnek a boltok nyugtalan szülőkkel, akik próbálnak minden felszerelést megvenni az iskolakezdéshez. Akciók ide vagy oda, még egy spórolós vásárlás során is könnyen elkölthetünk akár több tízezer forintot is.

Persze vannak tanszerek, amiket minden évben muszáj megvenni, de sokat spórolhatunk a vásárláson, ha odafigyelünk néhány apró részletre. Mutatjuk a 4+1 leggyakoribb hibát, amit sok szülő elkövet ilyenkor. Ezeket érdemes elkerülni:

KATTINTS: Kiderült, mikor lesznek az iskolai szünetek: nehéz év vár a gyerekekre

1. Rossz helyen vásárolsz

Akárcsak a többi vásárlás előtt, ilyenkor is érdemes kicsit átböngészni az áruházak akciós újságait. Hiszen könnyen előfordulhat, hogy egy-egy terméket kedvező áron szerezhetünk meg egy adott boltban, míg a többi felszerelésért érdemes átmenni egy másik üzletbe. Bár az utazásnak is lehetnek plusz költségei, ezért a legjobb talán az, ha nem egy nap alatt szerezzük be az tanszereket, hanem ezekben a hetekben több üzletet is meglátogatunk, ha vásárolni kell mennünk.

2. Nem nézed meg a blokkot

Talán az egyik leggyakoribb hiba, amit sokan elkövetnek, hogy nem ellenőrzik a pénztárnál a blokkot a fizetéskor. Persze nem túl kellemes, ha ezzel éppen feltartod a sort, de akár sok pénzt megspórolhatsz, ha figyelmezteted a pénztárost, hogy esetleg valamit rosszul ütött be vagy nem vett figyelembe egy akciót és teli áron számolta fel az adott terméket.

KATTINTS! Fillérekből megúszhatod az iskolakezdést: így kell ügyesen csinálni

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

3. Mindent megveszel, amit a tanár kért

Bár a vásárlás során nagy segítség a tanárok által összeállított tanszerlista, de egyáltalán nem biztos, hogy a mi gyermekünknek, már az első tanítási napon mindenre szüksége lesz. Egy-egy felszerelést érdemes lehet kicsit később, akár szeptemberben beszerezni, de akadhat olyan tanszer is a listában, amit ismerősöktől is kölcsönkérhetünk. Ha pedig a lista túlságosan hosszú, akkor érdemes átgondolni azt is, hogy valóban minden tételre szüksége lesz-e a mi gyerekünknek, nem csak egy általános felsorolást kaptunk?

4. Túl korán vásárolsz

Sok szülő már a nyár közepén elkezdi beszerezni az iskolai tanszereket, pedig ilyenkor még jóval drágábbak ezek a felszerelések. Augusztusban szerencsére már folyamatosan indulnak az iskolakezdési akciók az áruházakban, ezért ilyenkor érdemes beszerezni a tollakat és a füzeteket, az egyéb dolgokkal azonban nem érdemes sietni, ha tudunk még várni 2-3 hónapot. Az új farmert vagy az őszi ruhákat sokkal olcsóbban megvehetjük október környékén, mert akkor az üzletek már elkezdik ezeket leértékelni, hogy legyen helyük a téli ruháknak. De nagy leárazások vannak egyébként januárban és a nyár elején is.

+1 Ne felejtsd el az iskolakezdési támogatást!

Nem szabad elfelejteni, hogy már most lehet igényelni az iskolakezdési támogatást, amelynek összege több tízezer forintra is rúghat. Erről további részleteket ITT olvashatóak.

(Cikkünk a marketwatch írása alapján készült)

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem