26 °C Budapest
4+1 hiba: ezért megy rá inged-gatyád az iskolakezdésre

4+1 hiba: ezért megy rá inged-gatyád az iskolakezdésre

2016. augusztus 9. 14:01

Nyaralás? Iskolakezdés? A nyár utolsó hónapjában rengeteg a kiadás, de sokat lefaraghatunk a költségekből, ha odafigyelünk a tanszerek vásárlásakor. A Pénzcentrum most a leggyakoribb hibákat gyűjtötte össze, amit sok szülő elkövet, amikor a megvásárolja az iskolakezdéshez szükséges felszereléseket.


Már egy hónapnál is kevesebb van hátra a nyári szünetből, ilyenkor pedig megtelnek a boltok nyugtalan szülőkkel, akik próbálnak minden felszerelést megvenni az iskolakezdéshez. Akciók ide vagy oda, még egy spórolós vásárlás során is könnyen elkölthetünk akár több tízezer forintot is.

Persze vannak tanszerek, amiket minden évben muszáj megvenni, de sokat spórolhatunk a vásárláson, ha odafigyelünk néhány apró részletre. Mutatjuk a 4+1 leggyakoribb hibát, amit sok szülő elkövet ilyenkor. Ezeket érdemes elkerülni:

KATTINTS: Kiderült, mikor lesznek az iskolai szünetek: nehéz év vár a gyerekekre

1. Rossz helyen vásárolsz

Akárcsak a többi vásárlás előtt, ilyenkor is érdemes kicsit átböngészni az áruházak akciós újságait. Hiszen könnyen előfordulhat, hogy egy-egy terméket kedvező áron szerezhetünk meg egy adott boltban, míg a többi felszerelésért érdemes átmenni egy másik üzletbe. Bár az utazásnak is lehetnek plusz költségei, ezért a legjobb talán az, ha nem egy nap alatt szerezzük be az tanszereket, hanem ezekben a hetekben több üzletet is meglátogatunk, ha vásárolni kell mennünk.

2. Nem nézed meg a blokkot

Talán az egyik leggyakoribb hiba, amit sokan elkövetnek, hogy nem ellenőrzik a pénztárnál a blokkot a fizetéskor. Persze nem túl kellemes, ha ezzel éppen feltartod a sort, de akár sok pénzt megspórolhatsz, ha figyelmezteted a pénztárost, hogy esetleg valamit rosszul ütött be vagy nem vett figyelembe egy akciót és teli áron számolta fel az adott terméket.

KATTINTS! Fillérekből megúszhatod az iskolakezdést: így kell ügyesen csinálni

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

3. Mindent megveszel, amit a tanár kért

Bár a vásárlás során nagy segítség a tanárok által összeállított tanszerlista, de egyáltalán nem biztos, hogy a mi gyermekünknek, már az első tanítási napon mindenre szüksége lesz. Egy-egy felszerelést érdemes lehet kicsit később, akár szeptemberben beszerezni, de akadhat olyan tanszer is a listában, amit ismerősöktől is kölcsönkérhetünk. Ha pedig a lista túlságosan hosszú, akkor érdemes átgondolni azt is, hogy valóban minden tételre szüksége lesz-e a mi gyerekünknek, nem csak egy általános felsorolást kaptunk?

4. Túl korán vásárolsz

Sok szülő már a nyár közepén elkezdi beszerezni az iskolai tanszereket, pedig ilyenkor még jóval drágábbak ezek a felszerelések. Augusztusban szerencsére már folyamatosan indulnak az iskolakezdési akciók az áruházakban, ezért ilyenkor érdemes beszerezni a tollakat és a füzeteket, az egyéb dolgokkal azonban nem érdemes sietni, ha tudunk még várni 2-3 hónapot. Az új farmert vagy az őszi ruhákat sokkal olcsóbban megvehetjük október környékén, mert akkor az üzletek már elkezdik ezeket leértékelni, hogy legyen helyük a téli ruháknak. De nagy leárazások vannak egyébként januárban és a nyár elején is.

+1 Ne felejtsd el az iskolakezdési támogatást!

Nem szabad elfelejteni, hogy már most lehet igényelni az iskolakezdési támogatást, amelynek összege több tízezer forintra is rúghat. Erről további részleteket ITT olvashatóak.

(Cikkünk a marketwatch írása alapján készült)

NEKED AJÁNLJUK
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 16. kedd
Ábrahám
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?