29 °C Budapest
Micsoda ötlet! Ilyen ATM-et még biztos nem láttál + képek

Micsoda ötlet! Ilyen ATM-et még biztos nem láttál + képek

Pénzcentrum
2016. július 30. 07:03

Néhány külföldi országban már azon sem kell meglepődünk, hogy az ATM-ek kijelzőjén bombáznak minket különböző cégek a reklámjaikkal.  Egy szemfüles olvasónk nemrég Lengyelországban le is fotózott nekünk egy ilyen automatát. Itthon vajon mikor jöhetnek koncert vagy épp kozmetikai termékek reklámjai az ATM-eken?


Egy lengyelországi nyaralóhelyen találkozott az egyik olvasónk olyan bankautomatával, amelynek a kijelzőjén különböző reklámok futottak. Nem videóról van szó, csak képek váltogatták egymást egy forgalmas utcában elhelyezett ATM-en. Ahogy a képeken is látszik, fontos kiemelni, hogy nem banki reklámokról van szó, hanem a kijelzőkön bármilyen más márka is megjelenhet.

Mikor jöhetnek itthon is hasonló reklámok?

Magyarországon jelenleg egy bankfüggetlen ATM hálózat üzemel, az Euronet. Ezeken az automatákon a cég saját magát hirdeti, a bankoknál pedig az a jellemző, hogy saját termékeiket reklámozzák az ATM-ek kijelzőjén.

Az ATM képernyő egy a marketingkommunikációs eszközök között, melyet aktuális kampányainkban használni szoktunk, releváns termékinformációkat osztva meg meglévő és potenciális ügyfeleinkkel

- tudtuk meg a CIB Banktól.

Az Erste az ATM felületeket egyfajta üzenőfalként is használja az ügyfelekkel való kommunikációban: amellett, hogy aktuális kampányokat is megjelenít, hasznos információkra is felhívja fel a figyelmet

- válaszolta megkeresésünkre a bank.

A témában a több pénzintézet automatáját is üzemeltető Trezex Hungaria Zrt.-t  is megkérdeztük, akik jelenleg nem tudnak arról, hogy bárkinél is tervbe lenne véve, hogy a közeljövőben esetleg más cégek reklámjait is megjelentessék az ATM-ek képernyőin. Az általunk megkérdezett bankok is azt mondták, hogy jelenleg nem terveznek ilyesmit, de egy kivétel azonban akadt, akinek a válasza akár jelzésértékű is lehet.

A hazánkban legtöbb bankautomatával rendelkező OTP Bank ugyanis nem adott teljesen egyértelmű választ arra a kérdésünkre, hogy tervezik-e a jövőben, hogy náluk is a lengyelországi mintához hasonlóan reklámok jelenjenek meg az ATM-eken.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az említett témában egyelőre nem tudjuk munkáját segíteni

- válaszolta megkeresésünkre az OTP Bank sajtóosztálya.

Mivel ez a gyakorlat már több külföldi országban is működik, ezért nem elképzelhetetlen, hogy hamarosan Magyaroszágon is reklámokat nézegethetünk majd a pénzfelvétel előtt a kijelzőkön. Ráadásul a hazai bankautomaták már régiek, a gépek cseréje pedig folyamatosan zajlik, ez pedig akár új lehetőségeket is rejthet magában.

Jó ötlet ez?

A cégek biztosan nem járnának rosszul, ha az utcán sétálgatva már az ATM-ek kijelzőjén is reklámokkal bombázhatnának minket, de nem biztos, hogy ezzel mi is jól járunk.

Személyes véleményem szerint, az emberek koncentráljanak a pénzfelvételre, amikor az ATM-et használják, így is sokan felejtik a pénzt az automatákban

- mondta el a Pénzcentrumnak Kárpáti Balázs, a TrezEx Hungária Zrt. vezérigazgatója.

KATTINTS! Vigyázz, milyen pénzt veszel ki az ATM-ből! Akár le is csukhatnak

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22