21 °C Budapest
Micsoda ötlet! Ilyen ATM-et még biztos nem láttál + képek

Micsoda ötlet! Ilyen ATM-et még biztos nem láttál + képek

Pénzcentrum
2016. július 30. 07:03

Néhány külföldi országban már azon sem kell meglepődünk, hogy az ATM-ek kijelzőjén bombáznak minket különböző cégek a reklámjaikkal.  Egy szemfüles olvasónk nemrég Lengyelországban le is fotózott nekünk egy ilyen automatát. Itthon vajon mikor jöhetnek koncert vagy épp kozmetikai termékek reklámjai az ATM-eken?


Egy lengyelországi nyaralóhelyen találkozott az egyik olvasónk olyan bankautomatával, amelynek a kijelzőjén különböző reklámok futottak. Nem videóról van szó, csak képek váltogatták egymást egy forgalmas utcában elhelyezett ATM-en. Ahogy a képeken is látszik, fontos kiemelni, hogy nem banki reklámokról van szó, hanem a kijelzőkön bármilyen más márka is megjelenhet.

Mikor jöhetnek itthon is hasonló reklámok?

Magyarországon jelenleg egy bankfüggetlen ATM hálózat üzemel, az Euronet. Ezeken az automatákon a cég saját magát hirdeti, a bankoknál pedig az a jellemző, hogy saját termékeiket reklámozzák az ATM-ek kijelzőjén.

Az ATM képernyő egy a marketingkommunikációs eszközök között, melyet aktuális kampányainkban használni szoktunk, releváns termékinformációkat osztva meg meglévő és potenciális ügyfeleinkkel

- tudtuk meg a CIB Banktól.

Az Erste az ATM felületeket egyfajta üzenőfalként is használja az ügyfelekkel való kommunikációban: amellett, hogy aktuális kampányokat is megjelenít, hasznos információkra is felhívja fel a figyelmet

- válaszolta megkeresésünkre a bank.

A témában a több pénzintézet automatáját is üzemeltető Trezex Hungaria Zrt.-t  is megkérdeztük, akik jelenleg nem tudnak arról, hogy bárkinél is tervbe lenne véve, hogy a közeljövőben esetleg más cégek reklámjait is megjelentessék az ATM-ek képernyőin. Az általunk megkérdezett bankok is azt mondták, hogy jelenleg nem terveznek ilyesmit, de egy kivétel azonban akadt, akinek a válasza akár jelzésértékű is lehet.

A hazánkban legtöbb bankautomatával rendelkező OTP Bank ugyanis nem adott teljesen egyértelmű választ arra a kérdésünkre, hogy tervezik-e a jövőben, hogy náluk is a lengyelországi mintához hasonlóan reklámok jelenjenek meg az ATM-eken.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Az említett témában egyelőre nem tudjuk munkáját segíteni

- válaszolta megkeresésünkre az OTP Bank sajtóosztálya.

Mivel ez a gyakorlat már több külföldi országban is működik, ezért nem elképzelhetetlen, hogy hamarosan Magyaroszágon is reklámokat nézegethetünk majd a pénzfelvétel előtt a kijelzőkön. Ráadásul a hazai bankautomaták már régiek, a gépek cseréje pedig folyamatosan zajlik, ez pedig akár új lehetőségeket is rejthet magában.

Jó ötlet ez?

A cégek biztosan nem járnának rosszul, ha az utcán sétálgatva már az ATM-ek kijelzőjén is reklámokkal bombázhatnának minket, de nem biztos, hogy ezzel mi is jól járunk.

Személyes véleményem szerint, az emberek koncentráljanak a pénzfelvételre, amikor az ATM-et használják, így is sokan felejtik a pénzt az automatákban

- mondta el a Pénzcentrumnak Kárpáti Balázs, a TrezEx Hungária Zrt. vezérigazgatója.

KATTINTS! Vigyázz, milyen pénzt veszel ki az ATM-ből! Akár le is csukhatnak

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?