28 °C Budapest
Klímát vennél? Siess, mert nem vagy egyedül!

Klímát vennél? Siess, mert nem vagy egyedül!

2016. június 30. 18:03

Ismét itt a kánikula, de még nem késő valamilyen léghűtő berendezésről gondoskodni a nyári hónapokra. Mutatjuk, mire érdemes odafigyelni vásárláskor! 

Amikor több napon keresztül 30 fok felett van a nappali hőmérséklet és az éjszakák sem hoznak enyhülést, 10-20-szorosára emelkedik a kereslet a klímák és a ventilátorok felé.

A készülékek két fő kategóriára oszthatóak: a ventilátorok és a léghűtő berendezések csoportjaira. A hűtő berendezések közé tartoznak az inverteres klímák, a mobil klímák és a ventilátoros párásító berendezések. Az inverteres klímák előnye, hogy állandó hőmérsékletű levegőt fújnak, melyet a teljesítmény folyamatos szabályozásával érnek el, így nem terhelik meg az emberi szervezetet túl hideg levegővel, és még működésük is energia hatékony - írja közleményében az Auchan.

Vásárlás előtt

A klíma teljesítményének kiválasztásakor a légtér mérete az irányadó, illetve érdemes kalkulálni a helyiség fekvésével, a szigetelés minőségével, illetve az ablakok felületével és fekvésével is. Mindezek mellett a vásárláskor fontos szempont lehet a berendezés zajszintje és, hogy könnyű legyen felszerelni. Vásárlás előtt mindenképpen kérje ki szakképzett bolti eladó véleményét!

Vásárlás után

Amire érdemes odafigyelni, hogy akárcsak a fűtésnél, a hűtési berendezéseknél is folyamatos működtetéssel érhető el a legjobb hatásfok. A berendezés kikapcsolása esetén a falak, a környezet újra melegszik, ezek visszahűtése sok energiát igényel, így nem érdemes csak időszakokra bekapcsolni a készüléket.

A klímák szűrőit szakember segítségével rendszeresen tisztítani kell, lehetőleg évente, még a hűtési szezon előtt.
NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?