19 °C Budapest
Nagy a feszültség: tényleg béremelés jön a Tesconál?

Nagy a feszültség: tényleg béremelés jön a Tesconál?

2016. április 8. 15:32

A bértárgyalások újabb fordulója zajlott le a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) és a Tesco vezetősége között. A vállalatnál jelentős mértékű béremelés jöhet - olvasható a KASZ közleményében.

A tárgyaláson a vállalat vezetősége megerősítette azt a szándékát, hogy három éven belül a bérek tekintetében a közép-kelet-európai régióban a kiskereskedelmi szektorban a három legjobban fizető munkáltató közé szeretne bekerülni. Éppen ezért ehhez jelentős mértékű béremelést kíván végrehajtani már az idei évben is.

A KASZ szerint rendkívül fontos, hogy a bérfejlesztés minél szélesebb körben valósuljon meg. A szakszervezet célja, hogy a tárgyalások során a teljes munkavállalói körről folyjanak az egyeztetések, és ne emeljünk ki előre külön munkaköri csoportokat, illetve áruházakat, hiszen ez az egyeztetések során rontaná a többi munkavállaló béremelési esélyét.

Álláspontunk szerint szükség van egy általános béremelésre és a felgyülemlett feszültségek kezelésére. A tárgyalást a felek másfél hét múlva folytatják, ahol már az egyes munkaköri csoportokat érintő konkrét problémákról lesz szó.

A KASZ jelezte a vállalat vezetősége felé, hogy nagy a feszültség és a várakozás a munkavállalók között, és akár sztrájkhelyzet is kialakulhat.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?