18 °C Budapest

Trükköznek a magyarok a lottószelvényekkel: erre is hajlandóak

2016. február 1. 11:32

Elveszett, vagy sérült lottószelvény? Hazánkban is többen próbálják felvenni a lottónyereményeket, a rendszert azonban nem könnyű becsapni.

A múlthéten röppent fel a hír, miszerint több százan jelentkeztek a brit lottó minden idők legnagyobb (27 milliárd forintnak megfelelő) nyereményért. Van, aki azt mondja, hogy elhagyta a cetlit sokan pedig azt állítják, hogy megsérült a szelvényük. Ezért az országos szerencsejátékot szervező Camelot szerint hónapokig eltarthat, amíg azonosítják a két igazi nyertest.

A külföldi eset kapcsán lettünk kíváncsiak arra, vajon hazánkban milyen módszerekkel próbálják kiszűrni a lottószelvénnyel trükközőket. A Szerencsejáték Zrt. lapunk megkeresésére küldött tájékoztatásából kiderült, hogy Magyarországon is időről időre megpróbálják kijátszani a rendszert. Biztos most is lesz pár kísérlet, hiszen nemrég valaki közel 1,5 milliárd forintot nyert az Ötöslottón.

Tapasztalataink szerint a nyereményfelvétel során előfordulnak visszaélési kísérletek, azonban a ma is használt értékesítési technológiának és a játékról kiadott hőpapíros igazolásnak köszönhetően a nyeremények ellenőrzése biztosított

- válaszolta a Pénzcentrum kérdésére a Szerencsejáték Zrt.

Nem könnyű becsapni a rendszert

A visszaélések elkerülése érdekében Magyarországon a nagynyeremény-felvétel (200 000 forint felett) például már csak egy többlépcsős eljárásban lehetséges. Amikor egy játékos jelentkezik a nyereményéért, akkor rögtön ehhez hasonló kérdésekkel találhatja szembe magát:

Azonban hiába ismeri valaki a nyertes szelvény minden a játékkal összefüggő adatát, a rendszert nem igazán lehet becsapni, ugyanis a nyertes szelvényen lévő biztonsági kódnak is stimmelnie kellene.

Szükség esetén persze az átvételi elismervényeket igazságügyi okmányszakértő is megvizsgálja, azonban

az olyan átvételi igazolás, amely annyira sérült, hogy valódisága kétséget kizáróan nem állapítható meg, megsemmisültnek kell tekinteni, vagyis az ilyen szelvényekre nem fizetik ki a nyereményt.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem