24 °C Budapest
Még több BKK automatát telepítenek: újítások is lesznek

Még több BKK automatát telepítenek: újítások is lesznek

2015. december 16. 17:00

A BKK Zrt. jövő év elejéig újabb 48 darab jegy- és bérletkiadó automatát helyez üzembe Budapesten és az agglomerációban. A készülékeket olyan megállókba helyezik ki, ahol eddig még nem volt lehetőség ilyen módon jegyeket és bérleteket vásárolni, illetve azokon a helyszíneken, ahol szükséges a jelenlegi kapacitás további bővítése.

Az automaták telepítésének köszönhetően hatszorosára nőtt a készpénzes és a kártyás fizetésre alkalmas értékesítőhelyek száma. A készülékeket egyre többen és egyre többször veszik igénybe, és azok üzembe helyezése óta összesen 37,6 milliárd forint értékben, összesen 23 millió jegyet és bérletet vásároltak belőlük.

A jegytípusok közül a vonaljegy a legnépszerűbb (mintegy 14 millió eladott termék), a bérletek közül pedig a felnőtt havi bérletből vásárolták a legtöbbet (hozzávetőleg 1,5 millió). Az eddigi forgalom 54 százaléka készpénzes, 46 százaléka pedig kártyás vásárlás, ami jól mutatja, mekkora igény volt a korábban nehezen elérhető bankkártyás fizetésre a tömegközlekedésben.

Az ügyfelek a nagy csomópontokon kívül egyre inkább a lakó- és a munkahelyük közelében veszik meg a termékeket az automatákból, ennek eredményeként csökkent a pénztárak előtti sorok hossza, és a várakozással töltött idő. A BKK jegy- és bérletkiadó automatákat leginkább a modernségük, egyszerűségük, valamint a gyorsaságuk miatt választják a közösségi közlekedés igénybe vevői. A készpénzes és a bankkártyás fizetési lehetőségeket egyaránt szívesen alkalmazzák, és a számlakérés lehetőségével is egyre többen élnek.

Az újabb és újabb jegy- és bérletkiadó automaták üzembe helyezését követően azonban megjelentek olyan személyek, akik a készülékek eltömítésével próbálják megszerezni a vásárlás során visszajáró készpénzt. Annak érdekében, hogy ne járjanak sikerrel, a BKK egy olyan szoftvermódosítást alkalmazott a készülékeken, melynek köszönhetően a visszajáró bankjegyek kiadását követően a készülék 60 másodpercet vár arra, hogy elvegyék azt. Azonban ha mindez nem történt meg, akkor a készülék visszahúzza a pénzt, ezzel is megakadályozva, hogy az eltömített bankjegy a visszaadó nyíláson keresztül ne illetéktelenek kezébe kerüljön.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az automaták használata során lehetőség van arra is, hogy az ügyfelek a Segítség gomb megnyomásával élőszavas és képernyő-átvételes segítségnyújtással a BKK ügyfélszolgálatának támogatását kérjék a szükséges termékek megvásárlásához. A segítségnyújtási funkciókon túl az elérhető nyelvek listájának bővítésével a magyar, az angol, a német, a francia, az orosz és a román nyelven kívül már spanyolul, kínaiul és szlovákul is olvasható a készülékek menürendszere.

A készülékek termékkínálata folyamatosan bővül: a vonaljegy és napijegy típusú jegyeken, a Budapest-bérleteken, a környéki és a HÉV-bérleteken kívül már kutya- és kerékpárbérletek is megvehetők. A BKK-automatákból vásárolt termékekről egyszerűsített számla is igényelhető, ehhez a BKK honlapján előzetes regisztráció szükséges.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?