17 °C Budapest
Okostelefont a nagyszülőknek? Nem lehetetlen

Okostelefont a nagyszülőknek? Nem lehetetlen

2015. december 6. 10:00

A magyar családok többségében már legalább egy okostelefont találunk, és hamarosan már az idősebb generáció tagjai is lecserélik régi készülékeiket. Az internetezésre alkalmas telefonokkal megnyílhat a világ, azonban merőben más igényei lehetnek egy idősebb embernek, mint egy átlagos felhasználónak.

Az okostelefonok a legtöbbünk életének elengedhetetlen részévé váltak, a hírek követésére, kapcsolattartásra, ételrendelésre egyaránt használhatjuk a telefontunkat. A fiatalabb generáció tagjainak szinte kivétel nélkül van már internetezésre alkalmas készüléke, azonban az idősebbek körében is egyre népszerűbbek az okostelefonok.

Milyen okostelefont vegyünk szüleinknek?

A karácsony megfelelő lehet arra, hogy szüleinket, nagyszüleinket egy okostelefonnal lepjük meg. Az első ilyen készüléknél azonban más szempontokat kell figyelembe venni, mintha olyan valakinek veszünk telefont ajándékba, akinek már régóta van ilyen készüléke. Azt is figyelembe kell venni, hogy az idősek már nem feltétlenül látnak jól, illetve a technikai ismereteik sem feltétlenül olyan jók, mint a fiatalabb generációknak. Szakértők szerint egyébként szinte mindegy, hogy Androidos (pl: Samsung), iOS alapú iPhone vagy Windows alapú telefont választunk, mindegyik gyártó ajánl könnyen kezelhető telefonokat.

Mire figyeljünk, amikor kiválasztjuk a nagyszülők telefonját?

  • Az első okostelefonon valószínűleg kevésbé használják ki az idősebbek azokat a funkciókat, amelyek komolyabb teljesítményű hardvert igényelnek. Ellenben feltétel, hogy a telefonálás, sms-ezés, illetve böngészés zökkenőmentesen fusson a készüléken.
  • Idősebb korban már megromolhat a nagyszülők látása, így ehhez igazodva érdemes lehet a nagyobb kijelzős telefonok közül válogatni nekik.
  • Ha kifejezetten a fényképezés miatt lepnénk meg a nagyszülőt okostelefonnal, akkor olyan típust érdemes választani, amiben a kamera és a telefon szoftvere is egyaránt jó. Így akár kiemelkedő minőségű képek készítésére is alkalmas lehet az eszköz.
  • A telefon mellé vegyünk mobilnet előfizetést is, hiszen anélkül sokkal kevésbé tudjuk kihasználni az új technológia előnyeit.
  • Az első okostelefon vásárlásakor érdemes egy olcsóbb darabot venni, mivel, ha nem tetszik, vagy túl bonyolult a kezelése a nagyszülőnek, akkor lehet, hogy pár nap után az olcsóbb, butatelefont szeretné használni.

NEKED AJÁNLJUK
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?