-1 °C Budapest

Okostelefont a nagyszülőknek? Nem lehetetlen

2015. december 6. 10:00

A magyar családok többségében már legalább egy okostelefont találunk, és hamarosan már az idősebb generáció tagjai is lecserélik régi készülékeiket. Az internetezésre alkalmas telefonokkal megnyílhat a világ, azonban merőben más igényei lehetnek egy idősebb embernek, mint egy átlagos felhasználónak.

Az okostelefonok a legtöbbünk életének elengedhetetlen részévé váltak, a hírek követésére, kapcsolattartásra, ételrendelésre egyaránt használhatjuk a telefontunkat. A fiatalabb generáció tagjainak szinte kivétel nélkül van már internetezésre alkalmas készüléke, azonban az idősebbek körében is egyre népszerűbbek az okostelefonok.

Milyen okostelefont vegyünk szüleinknek?

A karácsony megfelelő lehet arra, hogy szüleinket, nagyszüleinket egy okostelefonnal lepjük meg. Az első ilyen készüléknél azonban más szempontokat kell figyelembe venni, mintha olyan valakinek veszünk telefont ajándékba, akinek már régóta van ilyen készüléke. Azt is figyelembe kell venni, hogy az idősek már nem feltétlenül látnak jól, illetve a technikai ismereteik sem feltétlenül olyan jók, mint a fiatalabb generációknak. Szakértők szerint egyébként szinte mindegy, hogy Androidos (pl: Samsung), iOS alapú iPhone vagy Windows alapú telefont választunk, mindegyik gyártó ajánl könnyen kezelhető telefonokat.

Mire figyeljünk, amikor kiválasztjuk a nagyszülők telefonját?

  • Az első okostelefonon valószínűleg kevésbé használják ki az idősebbek azokat a funkciókat, amelyek komolyabb teljesítményű hardvert igényelnek. Ellenben feltétel, hogy a telefonálás, sms-ezés, illetve böngészés zökkenőmentesen fusson a készüléken.
  • Idősebb korban már megromolhat a nagyszülők látása, így ehhez igazodva érdemes lehet a nagyobb kijelzős telefonok közül válogatni nekik.
  • Ha kifejezetten a fényképezés miatt lepnénk meg a nagyszülőt okostelefonnal, akkor olyan típust érdemes választani, amiben a kamera és a telefon szoftvere is egyaránt jó. Így akár kiemelkedő minőségű képek készítésére is alkalmas lehet az eszköz.
  • A telefon mellé vegyünk mobilnet előfizetést is, hiszen anélkül sokkal kevésbé tudjuk kihasználni az új technológia előnyeit.
  • Az első okostelefon vásárlásakor érdemes egy olcsóbb darabot venni, mivel, ha nem tetszik, vagy túl bonyolult a kezelése a nagyszülőnek, akkor lehet, hogy pár nap után az olcsóbb, butatelefont szeretné használni.

NEKED AJÁNLJUK
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 4. hétfő
Borbála, Barbara
49. hét
December 4.
A cookie napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem