14 °C Budapest

Okostelefont veszel a gyereknek karácsonyra? Erre figyelj

2015. december 3. 17:01

Az idei karácsonyi vásárlási csúcsszezon egyik legnagyobb slágere az okostelefon. Amellett, hogy sokan most cserélik le hagyományos mobiljukat, vannak olyan családok is, ahol a gyerekek idén kapják meg első telefonjukat. De mire figyeljünk, ha a család legfiatalabb tagjainak veszünk ilyen készüléket?

Telefont vásárolni gyermekük számára egy megfontolt és felelős döntés, amire érdemes alaposan felkészíteni a digitális világgal újonnan ismerkedőket. Nehéz meghatározni egy adott életkort, amikor már nyugodt szívvel adhatunk okostelefont gyermekünk kezébe, hiszen nem annyira a kor, mint inkább a felkészültség és az élethelyzet a döntő szempontok ebben a kérdésben. Amikor először eljön az idő, hogy nem mi visszük, vagy megyünk értük az iskolába, természetes, hogy szeretnénk könnyedén elérni őket és biztosítani számukra, hogy ők is jelezni tudjanak. Ebben a kezdeti időszakban a célnak tökéletesen megfelel a legegyszerűbb, akár nyomógombos készülék is - vélik a szakértők.

Tippek
  • számítsunk arra, hogy a gyerek hamarabb összetöri, megkarcolja a készüléket
  • érdemes lehet első körben egy olcsóbb telefont választani
  • mindenképp vegyünk rá tokot, védőfóliát
  • ha drágább telefont vásárolunk, fontoljuk meg, hogy biztosítást kötünk rá
  • vásárolhatunk szemkímélő fóliát is a készülékre - ezek blokkolják a káros fény nagy részét
  • beszélgessünk a gyerekkel a készülék használatáról, a biztonságról, a személyes adatok védelméről

 

Kamaszkorra viszont már az okostelefontól is nehezen tudjuk távol tartani őket. Mielőtt azonban megvennénk gyermekünknek az első internet képes készüléket, különösen fontos, hogy alaposan felkészítsük őket az ezzel járó felelősségre. Amikor egy ilyen sokrétű kommunikációs eszközt adunk a kezünkbe biztosnak kell lennünk, hogy gyermekünk tisztában van vele, hogy milyen veszélyek leselkedhetnek rá az online térben

 - mondta el a Pénzcentrumnak Kenyeres Tamás, a Samsung mobil termékmenedzsere.

A szülő is vigyázhat a gyerek telefonjára

Számos alkalmazás létezik, amellyel kontrolálhatjuk, hogy gyermekünk milyen tartalmakhoz fér hozzá a saját telefonján, vagy a miénken. A Samsung például erre a célra fejlesztett egy saját applikációt, a Kids Mode-ot, amellyel kifejezetten a kisebb gyerekek számára tehető biztonságossá az okostelefon.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Nincs más dolgunk, mint a widget-ek (alkalmazások) közül kiválasztani a Kids Mode-ot, majd ingyenesen telepítenünk első használat előtt. Ezt követően megadhatjuk gyermekünk nevét és születési dátumát, majd kiválaszthatjuk, hogy a névjegyzékben melyik telefonszámról fogadhat, vagy indíthat hívást, illetve, hogy a telefon mely egyéb alkalmazásait nyithatja meg.

Azt, hogy csak a telefon általunk kontrolált és beállított felületét érje csak el, és onnan ne tudjon kilépni, egy négyjegyű PIN megadásával biztosíthatjuk. Az alkalmazás számos hasznos időtöltést is kínál a gyerekeknek, úgy, mint a több fajta rajzoló program, zenekészítés, hangrögzítés vagy fényképezés, mindegyik a gyerekekre szabott, animált kezelőfelülettel.

NEKED AJÁNLJUK
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 26. hétfő
Géza
9. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem