11 °C Budapest
Kiderült, mikor lesz a magyar Black Friday: készül az Edigital

Kiderült, mikor lesz a magyar Black Friday: készül az Edigital

2015. november 11. 10:52

Idén nem fog megismétlődni a tavalyi kaotikus helyzet a Black Friday-nál - ígéri az Extreme Digital. Az egyik legnagyobb magyar online kereskedő egy héttel előre hozta az idei nagy akciós napot. Szerdai sajtótájékoztatójukon elmondták azt is, mi lesz a karácsony nagy slágere.

A friss felmérések szerint már minden negyedik magyar vásárol(t) interneten: a karácsonyi szezonra készülve az online kereskedők az idei évben is nagy várakozások elé néznek, azt remélik, sokan kipróbálják majd az online boltokat. A netes vásárlók negyede budapesti, nagyon sokan rendelnek vidékre is.

Gőzerővel karácsony

A legnagyobb netes értékesítés a műszaki területen történik, de a baba-mama termékeket és az állateledelt is sokan keresik online (és szállíttatják házhoz) - mondta el egy szerdai sajtótájékoztatón Várkonyi Balázs, az egyik legnagyobb magyar webshop, az Extreme Digital ügyvezetője.

A cégnél karácsony előtt 244 ezer terméket visznek ki a vásárlókhoz, 5 milliárd forint értékben, négyszer annyi megrendelést kapnak ilyenkor, mint az év más időszakaiban.

Az Extreme Digital ügyvezetője a Pénzcentrum kérdésére elmondta, hogy az idei karácsony nagy slágerei a buetooth-os, wifi-s hangfalak lehetnek, de az igazán nagy forgalmakat a mobiltelefon-értékesítés mutatja. Mindenki okostelefonra vált, gyakorlatilag ez az idei év nagy slágere. Ugyanakkor sokan új televíziót vásárolnak, és az állami támogatású csereprogram kapcsán sokan vesznek új mosógépet is.

Az ügyvezető a vasárnapi zárva tartásról is beszélt: a boltok forgalmán megérzik a zárva tartást, de a törvényi változások óta csütörtökre és péntekre kérik a legtöbben a szállítást.

Idén nem lesz leállás

Idén világszerte megrendezik a Black Friday nevű kampányt: ez a november végi esemény gyakorlatilag nagy leárazásokkal és akciókkal csábítja a vásárlókat (évek óta már Európában, így Magyarországon is).

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Az ügyvezető beszélt arról is, hogy az idei évben is nagy reményeket fűznek a Black Friday-hez, azt remélik, egyfajta kereskedelmi ünneppé válik a november 20-i esemény (ezt egyébként egy héttel az amerikai/globális Black Friday előtt rendezik). Várkonyi Balázs akár 70 százalékos kedvezményt és működő vásárlási felületet ígér (a tavalyi év egyik nagy kiskereskedelmi botránya volt, hogy a nagy akciók rengeteg vevőt vonzottak, a szerverek azonban a túlterheltség miatt sok vásárló számára elérhetetlenek voltak). A leértékelésnél 4 ezer-féle termékkel készülnek: nem csak műszaki cikkek, hanem utazások, gépjárművek (például Vespa robogó), vagy például autós kiegészítők is elérhetőek lesznek.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a cég tulajdonosi körében komoly változás következik be: a Steinhoff-csoport (amely például a Kika tulajdonosa) az Extreme Digital többségi tulajdonosa lesz, így új piacok - például a lakberendezés, bútorkereskedelem - felé is nyithatnak.

NEKED AJÁNLJUK
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?