0 °C Budapest

Sokan választják ezt a megoldást a nyári hőségben

2015. július 2. 17:30

Elérkezett a nyári kánikula, ilyenkor ugrásszerűen megnő a kereslet a légkondicionáló termékek iránt. A vásárlók a szezon kezdetekor leginkább az energiatakarékos klímaberendezéseket keresik, a hőhullám alatt pedig a ventilátorok eladása ugrik a többszörösére.

A tartós nyári kánikula beköszöntével a klímaberendezések iránt ugrásszerűen megnövekszik a kereslet, a légkondicionáló és ventilátor készülékek forgalma nagymértékben összefügg az időjárással, azon belül is a hőhullámok számával és hosszával. A tapasztalatok szerint az elmúlt években, azokban az időszakokban, amikor a napi átlaghőmérséklet tartósan 25 fok fölött alakult, a forgalom is kimagasló volt. Az éves klímaberendezés és ventilátor forgalom 70%-a erre a néhány hétre tehető - írja az Auchan Magyarország Kft. közleményében.

Legújabb trendek

A különböző klímaberendezések között leginkább az energiatakarékos, inverteres klímaberendezéseket keresik a vásárlók. A klímaberendezések energiahatékonyságának növelésével párhuzamosan új, különleges funkciókat is kínálnak a gyártók, mint például az éjszakai üzemmód, ahol a zajszint mértéke olyan alacsony, hogy az egyáltalán nem zavarja a helyiségben tartózkodók álmát. Emellett pedig a levegő szűrésének módja is fontos, hiszen sok felhasználó szenved allergiás tünetektől, amelyeket nagymértékben csökkentenek az ilyen készülékek.

A különféle légkondicionáló berendezések mellett megtalálhatóak például az USB-ről üzemeltethető asztali ventilátorok is, amelyek egy power bank segítségével akár sátorozás közben is enyhítik a hőséget, illetve kapható kézi, vagy zsebbe helyezhető vízpermet generáló eszköz is, amely egy újdonság Magyarországon, és nagy népszerűségnek örvend a vásárlók körében.

Figyeljünk a karbantartásra!

Aki már rendelkezik klíma berendezéssel, annak érdemes odafigyelnie annak folyamatos tisztítására, ugyanis ha nem takarítjuk ki rendszeresen a készülékeket a rendszeres használat mellett, a klíma veszíthet a teljesítményéből, növelheti a fogyasztást és allergiás reakciókat okozhat. A vásárlók számos berendezést tisztító termék közül válogathatnak, így a klímák tisztítását saját maguk is elvégezhetik, nem kell feltétlenül szakemberre bízniuk a munkát.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 8. szerda
Aranka
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?