Sokan választják ezt a megoldást a nyári hőségben

2015. július 2. 17:30

Elérkezett a nyári kánikula, ilyenkor ugrásszerűen megnő a kereslet a légkondicionáló termékek iránt. A vásárlók a szezon kezdetekor leginkább az energiatakarékos klímaberendezéseket keresik, a hőhullám alatt pedig a ventilátorok eladása ugrik a többszörösére.

A tartós nyári kánikula beköszöntével a klímaberendezések iránt ugrásszerűen megnövekszik a kereslet, a légkondicionáló és ventilátor készülékek forgalma nagymértékben összefügg az időjárással, azon belül is a hőhullámok számával és hosszával. A tapasztalatok szerint az elmúlt években, azokban az időszakokban, amikor a napi átlaghőmérséklet tartósan 25 fok fölött alakult, a forgalom is kimagasló volt. Az éves klímaberendezés és ventilátor forgalom 70%-a erre a néhány hétre tehető - írja az Auchan Magyarország Kft. közleményében.

Legújabb trendek

A különböző klímaberendezések között leginkább az energiatakarékos, inverteres klímaberendezéseket keresik a vásárlók. A klímaberendezések energiahatékonyságának növelésével párhuzamosan új, különleges funkciókat is kínálnak a gyártók, mint például az éjszakai üzemmód, ahol a zajszint mértéke olyan alacsony, hogy az egyáltalán nem zavarja a helyiségben tartózkodók álmát. Emellett pedig a levegő szűrésének módja is fontos, hiszen sok felhasználó szenved allergiás tünetektől, amelyeket nagymértékben csökkentenek az ilyen készülékek.

A különféle légkondicionáló berendezések mellett megtalálhatóak például az USB-ről üzemeltethető asztali ventilátorok is, amelyek egy power bank segítségével akár sátorozás közben is enyhítik a hőséget, illetve kapható kézi, vagy zsebbe helyezhető vízpermet generáló eszköz is, amely egy újdonság Magyarországon, és nagy népszerűségnek örvend a vásárlók körében.

Figyeljünk a karbantartásra!

Aki már rendelkezik klíma berendezéssel, annak érdemes odafigyelnie annak folyamatos tisztítására, ugyanis ha nem takarítjuk ki rendszeresen a készülékeket a rendszeres használat mellett, a klíma veszíthet a teljesítményéből, növelheti a fogyasztást és allergiás reakciókat okozhat. A vásárlók számos berendezést tisztító termék közül válogathatnak, így a klímák tisztítását saját maguk is elvégezhetik, nem kell feltétlenül szakemberre bízniuk a munkát.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem