21 °C Budapest
Ez az infografika kicsit sem fog tetszeni a kormánynak

Ez az infografika kicsit sem fog tetszeni a kormánynak

2015. május 7. 13:03

Balla Péter civil kezdeményezése néhány hónap alatt sikerrel zárult. Mindhárom nagy közvélemény-kutatótól megrendelte a vasárnapi zárva tartás támogatottságával kapcsolatos kutatást. Az eredmények egyértelműek.

Balla Péter januárban határozta el, hogy a kormány helyett kideríti: az emberek támogatják-e a március 15-én életbe lépett vasárnapi boltzárról szóló törvényt. Ezért online adománygyűjtést szervezett magánemberként (bármiféle párt támogatása nélkül), ahol rövid idő alatt össze is jött a célul kitűzött összeg a három közvélemény-kutatás (Ipsos, Medián, Tárki) megrendelésére.

KATTINTS! Gyerekprogramok eshetnek áldozatul a vasárnapi boltzárnak

A civil kezdeményezés elindítója akkor abban reménykedett, hogy egyértelműen kiderül: az emberek jelentős többsége nem támogatja a vasárnapi boltbezárást és ezzel a kormány is szembesül.

És reményei beigazolódtak. Május 6-án ugyanis oldalára felkerültek a harmadik kutatás első eredményei. Az Ipsos, a Medián és most már a Tárki kutatásainak eredményeiből pedig készítettünk egy összesítő ábrát, ami egyszerűen a három reprezentatív felmérés eredményeit átlagolta. A vasárnapi boltbezárás társadalmi elutasítottsága egyértelmű: a megkérdezettek 61%-a nem ért egyet a KDNP által kezdeményezett szabályozással.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?