-2 °C Budapest

Többet láthatjuk a boltokban a magyar és hazai védjegyeket

Pénzcentrum
2015. március 30. 09:35

A Nemzetgazdasági Minisztériumnál kezdeményezte a magyar termék rendelet módosítását a védjegyek kiadására jogosult nonprofit szervezet. Jelenleg 3200 készítményen már a jogszabálynak megfelelő jelöléseket használják - írja a Napi Gazdaság.

A vásárlók egyértelmű tájékoztatását szolgáló magyar termék rendeletnek megfelelő jelöléseket már mintegy 3200 készítményen használják - mondta Borza Martina a "Magyar Termék" Nonprofit Kft. titkára. Továbbá azt is elmondta, hogy a védjegy fejlesztés fő iránya, hogy lehetőleg az összes fontos kereskedelmi lánccal megkössék a stratégiai együttműködési megállapodást.

Eddig 1240 árucikk használja a 100 százalékban magyar alapanyagokból, Magyarországon készült készítményekre utaló magyar termék jelölést, ez a megkülönböztetett jelöléssel ellátott termékek 39 százaléka. Fazekas Sándor a földművelésügyi miniszter a közelmúltban rámutatott, folyamatosan nő a magyar élelmiszerek iránti kereslet. 2010-ben 75 százalék volt a magyar termékek aránya a piacon, ez mostanra 80 százalékra nőtt.

NEKED AJÁNLJUK
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 8. péntek
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem