19 °C Budapest
Ez lehet az Aldi nagy dobása: szivárognak a hírek

Ez lehet az Aldi nagy dobása: szivárognak a hírek

2015. március 20. 10:32

A neten terjeszkedik az Aldi: a legfrissebb hírek szerint a német diszkontlánc több országban is indíthat webshopot.

Webshopokban, házhoz szállításban gondolkozik az Aldi - a hír azért érdekes, mert a német diszkontlánc eddig látványosan távol tartotta magát az online kiskereskedelemtől. A német Lebensmittel Zeitung kereskedelmi szaklap információi szerint a próbaüzem Nagy-Britanniában kezdődhet, de a rendszert más országokban is bevezethetik.

A lap szerint azért Nagy-Britanniában vezethetik be először a házhoz szállítást, mert a szigetországban az online kereskedelem sokkal fejlettebb és népszerűbb, mint Európa más országaiban: már a kiskereskedelmi forgalom 5 százaléka a neten bonyolódik. (Az Aldi egyedül Ausztráliában szállít házhoz, ott is csak alkoholos italokat.)

A hír nekünk azért lehet fontos, mert a brit lánc az Aldi-Dél vállalatcsoport tagja: ide tartozik még Írország, Ausztria, Svájc, Szlovénia

és Magyarország is.

A Pénzcentrum megkereste az Aldi Magyarországot is.Az áruházlánc lapunkat arról tájékoztatta, hogy a meglévő alaptevékenységére és annak fejlesztésére kíván koncentrálni, így például tovább bővíti látványpékséggel rendelkező üzletei számát. A vállalat jelenleg nem foglalkozik az online kereskedelmi területtel és annak bevezetésével Magyarországon.

Gyorsan növekszik a magyar netes vásárlás

Tavaly a minden ötödik magyar, mintegy 2 millió ember vásárolt online - a GKI Digital friss adatai szerint. Az online vásárlók csak 27 százaléka budapesti, a túlnyomó többség vidéken lakik.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Tavaly 133 milliárd forintos forgalmat generáltak a webshopok: a növekedést jól mutatja, hogy ez 20 milliárddal több, mint 2013-ban. Átlagosan 11 900 forintot költöttünk egy netes vásárlás során, 2014-ben 13 millió alkalommal fizettünk valamely webshop pénztáránál.

A GKI Digital kutatása szerint az interneten is vásárló lakosság 14 százaléka már most is úgy vélekedik, hogy a vasárnapi zárva tartás miatt növelni fogja online vásárlásainak számát. Ez az online forgalom tekintetében 2-3 százalékos bővülést okozhat.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?