15 °C Budapest
Talán ezért sincsenek olyan hosszú sorok a magyar boltokban

Talán ezért sincsenek olyan hosszú sorok a magyar boltokban

2015. január 19. 13:43

Megduplázódott az egyérintéses bankkártyák száma tavaly januártól szeptember végéig, meghaladva a 3,3 millió darabot. Ma tízből négy magyar kártya egyérintéses.

Az egyérintéses bankkártyák darabszámának ugrásszerű növekedésével párhuzamosan folytatódott az egyérintéses fizetésre alkalmas bankkártya-olvasó terminálok darabszámának évek óta tartó növekedése is: összesen 40 ezer darab ilyen terminál üzemel - tájékoztatta a Pénzcentrumot a MasterCard.

A Magyar Nemzeti Bank statisztikáiból kiderül: 2014 harmadik negyedévében a hazai, csaknem 86 millió bankkártyás fizetési tranzakcióból már minden hatodik volt egyérintéses.

Ebben az időszakban a hazai vásárlók minden korábbinál nagyobb összeget, megközelítően 47 milliárd forintot fizettek ilyen módon, ami összesen csaknem 13 millió fizetési tranzakciónak felel meg.

Egyérintéses fizetéssel jellemzően a kisebb összegeket fizetjük: míg MNB adatok szerint egy hagyományos bankkártyás tranzakció átlagértéke Magyarországon több mint 7 000 forint, addig egyérintéses kártyákkal alkalmanként átlagosan 3 900 forintot fizetünk.

A technológia a kereskedők és vásárlók körében egyaránt népszerű, hiszen segítségével jelentősen csökkenhet a sorok hossza a pénztáraknál, és rövidülhet a fizetéssel töltött idő.

NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?