A neten már elindultak a leárazások! Így vásárolj szuperolcsón

2014. december 25. 15:23

Van egy jó hírünk az akcióvadászok számára: elindultak a karácsonyi leárazások. Igaz, nem a plázákban, hipermarketekben (hiszen ők szombatig zárva tartanak), hanem a webshopokban - leginkább a nagy nemzetközi netes áruházakban.

Valószínűleg sokan netes vásárlással töltötték az elmúlt órákat, sőt, talán az elmúlt éjszakát is. Elindultak ugyanis az árleszállítások a nemzetközi webshopokban: nem csak a legnagyobbakban, hanem a kisebb "szakboltokban" is.

Jellemzően ilyenkor hatalmas, akár 90 százalékos kedvezményeket is kaphatunk - például a ruházati termékeknél -, sok bolt Magyarországra is ingyenes szállítást ad ajándékba. Érdemes egyébkét kihasználni a kuponokat: ezeket a fizetés megkezdése előtt lehet beírni az adott mezőbe, és további kedvezményeket jelenthetnek. Ilyen kódot kaphatunk például akkor, ha feliratkozunk a webshop hírlevelére, vagy egy-egy tőlük kapott e-mailben, de gyakori, hogy Facebook-oldalukra, Instagramjukra is kiteszik őket.

Mire figyelj, ha külföldről rendelsz?

Önmagunk védelme érdekében érdemes vásárlás előtt minden esetben információkat szerezni a kiválasztott webáruház

üzemeltetőjének (szolgáltató, a termék eladója) személyéről, aki köteles többek között nevét (cégnevét), címét, székhelyét, elérhetőségét (e-mail cím, esetlegesen telefonszám, fax) és adószámát

is feltüntetni a honlapon.

Ha lehetl, válaszd a PayPal-os fizetést: ez egy online pénzküldési rendszer, melynek segítségével nemcsak küldhetünk, de fogadhatunk is pénzt. Egyik legnagyobb előnye, hogy online vásárláskor nem kell megadnunk a bankkártyánk adatait sem a honlapon, sem az eladónak, így ahhoz illetéktelenek sem férhetnek hozzá.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az összeg szinte azonnal ott van a fogadó félnél, szemben egy több napig tartó, több ezer forintba kerülő devizautalással. Ráadásul PayPalon keresztül 45 napon belül bármikor visszakérhetjük a pénzünket, amennyiben a termék nem érkezett meg, vagy nem megfelelő.

És van még egy trükk, amit a Paypal-osok közül sem sokan ismernek: KATTINTS!

Ha külföldről rendelünk, egészen más szempontokra is figyelnünk kell. Hiszen elképzelhető, hogy amit rendelünk, például vámköteles. Ha nem fizetünk utána, és a hatóság szúrópróbaszerű ellenőrzése során lebukunk, jókora bírságot kaphatunk. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal tájékoztatása szerint a következő szempontokat kell figyelembe venni:

  • Az Európai Unión kívülről érkező áru 22 euró értékig vám- és adómentes, e fölött vámot és/vagy általános forgalmi adót kell fizetni.
  • A nem EU tagországból érkező árut vámkezeltetni kell, amelyet megbízás alapján a fuvarozó vállalkozás végez.
  • Postaforgalomban beérkező csomagok vámkezeléséről, ha nincs más megbízás, a Magyar Posta Zrt. gondoskodik.
  • A vámkezelés gyorsítása érdekében a csomagon a feladóval érdemes feltüntettetni a csomag tényleges tartalmát, valamint a megrendelő pontos elérhetőségét (cím, telefonszám, e-mail cím).
  • Minden esetben a termék valós értékét kell megadni a vámeljárás során. Ellenkező esetben a vámhatóság vizsgálatot rendel el.
  • A vámhatóság - a fuvarozó vállalkozás jelenlétében - a csomagküldeményeket szúrópróbaszerűen kibonthatja.
  • Az Európai Unión kívüli országból történő rendelés előtt érdemes meggyőződni arról, hogy a termék behozatalához szükséges-e engedély vagy az adott termék nem tartozik-e tiltó, korlátozó rendelkezések hatálya alá (pl. engedély szükséges kábítószerek, védett növények, állatok, illetve az ezekből készült áruk, védett vagy kulturális javak, haditechnikai termékek, fegyverek stb. vámkezeléséhez).
  • Gyógyszer, fogyasztószer, potenciajavító termékek megrendelésekor fokozott figyelem indokolt, mivel ezen termékek behozatala engedélyhez kötött és sokszor hamis vagy egészségre káros terméket árulnak.
  • Szellemi tulajdonjogot sértő áruk (hamis áruk, másolt szoftverek stb.) behozatala esetén szabálysértési vagy büntetőeljárást indíthat a vámhatóság.
  • Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a behozott áruk továbbértékesítése esetén adófizetési kötelezettség keletkezhet, amelyet a következő évi személyi jövedelemadó bevallásban szerepeltetni kell.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem