Meglepő eredményt hozott egy friss karácsonyi vakteszt a TikTokon. Az olcsó bejglik verték a drága pékségest.
A magyarok karácsonykor sokkal több halat esznek, mint az év többi szakaszában. A megnövekedett keresletet a boltok próbálják szakszerűen kielégíteni, gyakran ez a halak rovására csak félig sikerül. Az idei évtől friss halat csak kábítás után zacskózhat a boltos, így a halak kevésbé szenvednek. Az Orpheus Állatvédő Egyesület által végzett halmustra idén sokkal kevesebb problémát talált.
A jó minőségű halétel alapja lenne az egészséges körülmények között táplált és kihalászott élő hal. A helyi halgazdaságokban termelt halnál nem is lehet jobb, ettől függetlenül import halból sincs a boltokban hiány. Élő halat az idei évtől zacskóba tenni és hagyni levegő nélkül "fickándozni" - konkrétan agonizálni - tilos. Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője szerint a gerinces állatok, így a hal is megérdemli, hogy élelmezési célú feldolgozás közben a legkevesebbet szenvedjen. Állatjóléti szempontból értékelendő újítás, hogy az akváriumból kiválasztott élő halat zsigerelés és csomagolás előtt szakszerűen (elektromos sokkolóval vagy ütőfával) kábítani kötelező.KATTINTS! Ezeket a boltokat kerüld el, amikor halat vásárolsz
Tömött akváriumok, óriási forgalom
Az ünnepek idején olyan nagy mennyiségű halra van kereslet, melyet az üzletek legtöbbször csak úgy tudnak kiszolgálni, hogy az a feldolgozásra váró halak rovására mehet. A legtöbb boltban, a halakkal tömött akváriumokban víz szinte nincs is, sok esetben az akváriumba zsúfolt kopoltyúsok egymást komolyan roncsolják. A kialakult stresszes helyzet az emberek által elfogyasztandó élelmiszer minőségére negatívan hathat.
Enni vagy nem enni?
A hal a karácsony hagyományos étele szent este, és az ünnepi ebédek asztalán is előkelő helyet foglal el. Alacsony koleszterin szintje, és teljes fehérjetartalma miatt is hasznos - egészséges tápláléka az embernek. Nem mindegy azonban, hogy honnan és milyen minőségű hal kerül az asztalra. Az állatok védelmével, azok jobb tartásával az élelmiszerek minősége javulhat, ezáltal egészségesek maradhatnak az ételek fogyasztói, azaz az ember.
-
Állatorvosi rendelőből skálázható kkv – így épült fel a Petlegio tőkevonzó modellje
Nándorfi Zoltánt, a Petlegio vezetőjét és Bánfi Zoltánt, az MKIK Tőkealap-kezelő vezérigazgatóját kérdeztük.
-
Másokért tenni? A Lidl-nél igazán megéri!
A diszkontlánc ünnepi összefogásra hívja vásárlóit, hogy három partnerszervezetével összefogva támogassa a hátrányos helyzetű gyermekek karácsonyát.
-
4,8 százalékos kamatot biztosít a Gránit Bank új prémium bankszámlája (x)
A napi kamatjóváírás miatt az EBKM 4,92 százalék.
-
3,5%-os kamatozású hitellel segíti a tudatos otthontervezést a Fundamenta megújult lakásszámlája (THM: 5,04–5,31%) (x)
Frissítette egyik legnépszerűbb termékét, az Otthontervező Lakásszámlát a Fundamenta, azzal a céllal, hogy még inkább megkönnyítse ügyfelei számára lakáscéljaik elérését.
-
A stílus maga az ember - már karkötővel és gyűrűvel is fizethetnek a Gránit Bank ügyfelei (x)
A Gránit Bank most azon ügyfeleinek, akiknek az ajánlására két további ügyfél számlát nyit a banknál december 19-ig, díjmentesen biztosít digitális fizetésre alkalmas karkötőt.








