18 °C Budapest
Egyre többen vásárolnak az okostelefonjukkal

Egyre többen vásárolnak az okostelefonjukkal

2014. október 4. 17:03

Az európai okostelefon-tulajdonosok több mint felének a telefonján már van vásárlási mobilapplikáció, 100-ból 56-an legalább havonta egyszer vásárolnak is így.

Az európai okostelefon-használók több mint fele már letöltött valamilyen vásárlási applikációt a telefonjára, és jelenleg ezen válaszadók 56 százaléka használja ezeket rendszeresen (havonta legalább egyszer). A megkérdezett európai felhasználók harmada tervezi, hogy a következő 12 hónapban fog alkalmazáson keresztül vásárolni - derül ki a MasterCard felméréséből.

A legnépszerűbb vásárlási alkalmazások azok, melyek révén mobiltelefon-egyenlegüket tölthetik fel a felhasználók, vagy médiatartalmakat tudnak letölteni. Egyre népszerűbbé válnak azonban a divat- és szépségápolási cikkek vagy a színház-, mozi- és koncertjegyek vásárlására szolgáló alkalmazások is.

A kutatás arra is rámutatott, hogy amennyiben a fogyasztók úgy érzik, hogy egy alkalmazás révén pénzt takaríthatnak meg, vagy leegyszerűsíthetik a vásárlás folyamatát, úgy szívesen vásárolnak még gyakrabban mobil applikációkon keresztül.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?