Ezek a legjobb pálinkák most Magyarországon

Pénzcentrum
2014. június 21. 19:01

Idén is megrendezték az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyt. Magyarország legjobb pálinkája címet ezúttal a Szicsek Pálinkafőzde Kft. feketeribizliből készült párlata hódította el.

2014-ben is megrendezték az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyt. Idén 50 főzde 335 mintát indított a versenyen, a kereskedelmi főzdék részvétele rekordszámú volt. A 335 minta 8 főkategóriában (almatermésűek, csonthéjasok, bogyós gyümölcsök, szőlő, törköly, vadgyümölcs, ágyas és vegyes) versenyzett egymással.

Magyarország legjobb pálinkája címet ezúttal a Szicsek Pálinkafőzde Kft. feketeribizliből készült párlata hódította el. A legjobbank ítélt pálinka és a különböző kategóriák győztesei mellett 99 bronz, 114 ezüst és 63 aranyminősítés is átadásra került.

Barackpálinkákat tesztelt az MGE

Barackpálinkákat tesztelt a gasztronómiai kérdésekben rendszeresen megszólaló, a hazai éttermi kultúra, vendéglátóipar fejlesztéséért létrejött Magyar Gasztronómiai Egyesület (MGE). Elsősorban könnyen hozzáférhető barackpálinkákat vizsgáltak, amelyek kereskedelmi főzdéktől származnak: részben közismert neveket, részben jónak gondolt, részben nagy mennyiségben forgalmazott termékeket.

Kíváncsi vagy, melyik a legrosszabb és a legjobb barackpálinka? KATTINTS!

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A teszt által hibásnak minősített pálinkák között találjuk a Rézangyal kajszibarack pálinkáját, a Zwack Kecskeméti Híröst, vagy a Békési Disznótorost. A lista alján olyan pálinkák kaptak helyet, amelyeket a szakértők fogyasztásra nem javasolnak: Miskolci Likőr, Prekopp, Gönci barack; Győri Szesz, Hédervári; Törley, Szent István Korona.

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 15. csütörtök
Anasztázia, Tas
15. hét
EZT OLVASTAD MÁR?