28 °C Budapest

Ez hihetetlen! Ennyien álltak sorba az olcsó fagyiért

Pénzcentrum
2014. május 9. 10:44

Tegnap volt a magyar kézműves fagylalt napja. Tegnap féláron lehetett fagyizni több száz hazai fagyizóban. Tegnap sokan órákig álltak sorba, hogy a hozzávetőlegesen 200 forintos gombócár helyett egy százasért jussanak hozzá a jeges élvezethez. Megdöbbentő képek.

Május 8-án rendezték meg a magyar kézműves fagylalt napját, melynek célja a minőségi hazai fagylalt és a fagylaltozás népszerűsítése volt. Mint arról a Pénzcentrum.hu is beszámolt, tegnap fél áron fagyizhattunk azokban a fagylaltozókban, melyek csatlakoztak a kezdeményezéshez. Országszerte több száz fagyizó kínálta féláron a fagyos édességet; az akciónak meglepő sikere volt.

Megdöbbentő fotókat készített a budapesti Ráday utcában Ákos, a Pénzcentrum.hu egyik hűséges olvasója. A képek tanúsága szerint százak álltak sorba, hogy a hozzávetőlegesen 200 forintos gombócár helyett egy százasért jussanak hozzá a jeges élvezethez. Egy másik olvasónk hasonló állapotokról számolt be; ő az V. kerületi Egyetem térnél találta szembe magát az "éhező" tömeggel. Információink szerint ráadásul nem csak Budapesten alakultak ki végeláthatatlan sorok, több vidéki fagyizónál is nagy durranás volt az 50 százalékos akció.

A kígyózó sorokat látva nem meglepő, hogy idén nem minden fagylaltozó kívánt élni a féláras lehetőséggel: "Az elmúlt évben nagyon örültünk a kezdeményezésnek és örömmel jelentkeztünk egy olyan ügy támogatására, amely népszerűsíti a magyar fagyi kultúrát. De olyan tömegek érkeztek a boltjainkba az akciónak köszönhetően, hogy a nagy létszám már negatív visszhangot keltett a törzsvendégeink körében. Be kellett látnunk, hogy a Fragola kézműves kapacitása ilyen tömegek fogadására nincs felkészülve sem a gyártási háttértámogatás, sem a kiszolgáló csapat tekintetében. Felelősen nem tudjuk felvállalni ezt a kampányt" - írta Facebook bejegyzésében a budapesti fagylaltozó lánc.

Te is találkoztál hasonlóval, esetleg le is fotóztad? Küldd el a penzcentrum@penzcentrum.hu e-mail címre. Köszönjük!

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 15. hétfő
Mária
33. hét
Augusztus 15.
Nagyboldogasszony
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?