13 °C Budapest

Elajándékozta 8,3 milliárdos lottónyereményét

MTI
2013. december 27. 16:00

Két éve rákbetegségben elhunyt felesége emlékére jótékony célokra, közte egy rákellenes szervezetnek adományozza 40 millió dolláros (8,3 milliárd forint) lottófőnyereményét Tom Crist kanadai nyugdíjas.

Nincs szüksége ennyi pénzre a megélhetéshez - nyilatkozott a CBC televíziós csatornának. "Szerencsés voltam a munkában, egész életemben, és tettem annyit, hogy el tudjam tartani magamat és a gyermekeimet. Az a szerencse ért, hogy enyém lett a főnyeremény, és boldog vagyok, hogy a pénzt eladományozhatom" - tette hozzá. Gyermekei megértéssel fogadták a gesztust.

Amint a lottótársaság felhívta, rögtön tudta, mire szánja a pénzt. A férfit májusban érte a szerencse, ám egészen e hétig várt a bejelentéssel. Még gyermekei sem tudtak róla.

Azért várt ennyi ideig, mert remélte, elkerülheti a médiafelhajtást. A lottó szabályzata szerint ugyanis a nagy összeg nyerteséről fotót kell készíteni, amikor átveszi a csekket. "Azt mondtam magamnak, karácsony körül megyek érte, amikor mindenki nagyon elfoglalt, és nem fogják észrevenni" - magyarázta. Ezért is viselt sapkát és napszemüveget, amikor végül elment a nyereményért.

A férfi egy elektronikai cég menedzsere volt Calgaryban, és 44 éves munkaviszonynak vetett véget, mikor a lottónyereményről értesült. A pénzt a Kanadai Rákellenes Társaságnak, valamint egy helyi egészségügyi szervezetnek adományozza. Itt ápolták rákbeteg feleségét 2012 februárjában bekövetkezett haláláig.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. február 29. csütörtök
Elemér
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem