11 °C Budapest

Lakást 4 millió alatt Pesten? Nem lehetetlen: itt a lista!

Pénzcentrum
2013. november 1. 17:37

A leggazdagabb magyaroknak kínált luxusingatlanokról készült összeállítások gyakran bejárják a médiát. Szintén sokakat foglalkoztathat azonban az a kérdés, hogy milyen lakásokhoz is lehet hozzájutni a lehető legkevesebb pénzből. Ezúttal az Otthontérkép blog készített összeállítást arról, hány darab és milyen 4 millió forint alatti lakás található jelenleg a közel 15 ezer budapesti ajánlatuk között. Érdemes böngészni, hiszen igazi gyöngyszemekre is bukkantak.

A keresés egyértelmű eredményt hozott - írja az Otthontérkép blog: Budán jelenleg egyetlen 4 millió forint alatti lakást sem találtak, míg Pesten közel 30-at is, amiből azonban jópár nem öröklakás, hanem értékesítésre szánt önkormányzati lakás bérleti joga. A legolcsóbb lakások jellemzően 10 és 30 négyzetméter közötti mérettel rendelkeznek, és legsűrűbb előfordulási helyük a belső kerületek, mint Józsefváros, Ferencváros; de találhatunk ilyen hajlékokat Pesterzsébeten, Zuglóban, Újpesten, vagy Csepelen is. Meggyőző alkudozás után pedig szinte minden kerületben le lehet szorítani egy-egy lakás árát a 4 milliós szint alá.


Lássunk néhány példát!
(Még több képért és a lakások egyéb adataiért kattints a fotókra)

3,4 milliós irányáron kínálják ezt a Népszínház utcai, 18 négyzetméteres lakást a Józsefvárosban. Ha ügyesen tárgyalunk, akkor talán az első ránézésre eredetinek tűnő, vélhetően a viszonylag híresnek mondható Utolsó vacsorát ábrázoló Leonardo da Vinci festmény is a miénk lehet. További érdekesség, hogy a Népszínház utcától alig 2 kilométerre található a polihisztorról elnevezett közterület, szintén a VIII. kerületben.

(Forrás: Otthontérkép blog)

Terézvárosban 3,99 millió forintról mehet az egyezkedés erre a 12 négyzetméteres garzonra, ami a leírás szerint ráadásul teljesen felújított és 35 ezer forintért állandó bérlővel is rendelkezik.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

(Forrás: Otthontérkép blog)

Zuglóban 3,8 millióért ennek az önkormányzati lakásnak a bérleti jogát szerezhetjük meg, ám nem nagy összeg ez a Pest Rózsadombjának nevezett kerületben egy olyan 28 négyzetméteres ingatlanért, ami közel van a Tescohoz, és az épületben lévő vezetékek 2003-ban lettek kicserélve. A szekrénysor közepéről visszakacsintó hölgyek ledér portréit pedig csak a részletekre érzékeny olvasóink figyelmébe ajánljuk.

(Forrás: Otthontérkép blog)

Végül egy klasszikus szobakonyhás lakás helyett, konyhafürdő plusz szoba kombinációjú, Kőris utcai lakást mutatunk be, amely azontúl, hogy jó állapotú, és a 25 négyzetmétere 3,9 milliót kóstál, az udvarán még közös bográcsozó, grillező is található.

(Forrás: Otthontérkép blog)

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm