Szorongás és szex: ezek a legolvasottabb könyvek Magyarországon

Pénzcentrum
2013. március 15. 18:57

Bookline TOP 50 Januárban nagy meglepetést okozott, hogy a Bookline TOP 50 első helyét a katolikus papként tevékenykedő Pál Ferenc A szorongástól az önbecsülésig című könyve szerezte meg - most viszont már az lenne meglepő, ha valaki ki tudta volna mozdítani a vezető pozícióból. Az élmezőnyben emellett ismét E. L. James Ötven árnyalat trilógiájának részeit találjuk. A TOP 50-es listához lapozz a cikk 2., illetve 3. oldalára.

A január legjobbjai szilárdan tartják magukat: úgy látszik, Pál Ferenc, "A szorongástól az önbecsülésig" című önismereti könyvével végleg meghódította az olvasókat, ahogy a már hosszú hónapok óta taroló Ötven árnyalat-trilógia részei (A szürke ötven árnyalata, A sötét ötven árnyalata és A szabadság ötven árnyalata) sem hagynak kétséget afelől, hogy még mindig a legolvasottabb kedvencek közé tartoznak. A TOP 50 első négy helyén tehát nem tapasztalható változás, de néhány figyelemreméltó kötet azért szép lassan bekúszott a legjobbak táborába.

A februári nagy nyertesek egyike kétségtelenül Leiner Laura Szent Johanna gimi-sorozata, amelynek szinte valamennyi része képviselteti magát a sikerlistán. Az egyik legnépszerűbb hazai ifjúsági könyvszéria legújabb része nemrég látta meg a napvilágot, így csak idő kérdése, hogy helyet követeljen magának a TOP 50-ben.

Az egyik legelőkelőbb pozíciót elért újdonság Jon Gabriel életmódkönyve, a Gabriel-módszer, amely testünk diéta nélküli teljes átalakítását tűzi ki célul. Utóbbi kötet sikere valószínűleg a tavasznak is betudható, hiszen ebben az időszakban sokan döntenek úgy, hogy mind lelkileg, mind testileg tiszta lappal kezdenek, és formába hozzák magukat a nyárra.

A legjobb rendezésért Oscar-díjat nyert Pi élete című film alapjául szolgáló Yann Martell-regény a film sikerének köszönhetően újra virágkorát éli: jelenleg a 22. helyen áll a listán. A képzelet és valóság határán mozgó írások egyre népszerűbbek, a fantasy-rajongók pedig minden hónapban bizonyítják, hogy számukra a képzelet felé billen a mérleg nyelve. A műfaj egyik újdonsága, az Angyalárny - Angyali vadász 5. Nalini Singh újabb lenyűgöző paranormális romantikus regénye, amely rögtön a 9. helyen nyitott. Bár az élmezőnyben nem történt változás, a tavasz várhatóan izgalmas meglepetésekkel szolgál majd.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Bookline TOP 50: 26-50

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?