6 °C Budapest

Szorongás és szex: ezek a legolvasottabb könyvek Magyarországon

Pénzcentrum
2013. március 15. 18:57

Bookline TOP 50 Januárban nagy meglepetést okozott, hogy a Bookline TOP 50 első helyét a katolikus papként tevékenykedő Pál Ferenc A szorongástól az önbecsülésig című könyve szerezte meg - most viszont már az lenne meglepő, ha valaki ki tudta volna mozdítani a vezető pozícióból. Az élmezőnyben emellett ismét E. L. James Ötven árnyalat trilógiájának részeit találjuk. A TOP 50-es listához lapozz a cikk 2., illetve 3. oldalára.

A január legjobbjai szilárdan tartják magukat: úgy látszik, Pál Ferenc, "A szorongástól az önbecsülésig" című önismereti könyvével végleg meghódította az olvasókat, ahogy a már hosszú hónapok óta taroló Ötven árnyalat-trilógia részei (A szürke ötven árnyalata, A sötét ötven árnyalata és A szabadság ötven árnyalata) sem hagynak kétséget afelől, hogy még mindig a legolvasottabb kedvencek közé tartoznak. A TOP 50 első négy helyén tehát nem tapasztalható változás, de néhány figyelemreméltó kötet azért szép lassan bekúszott a legjobbak táborába.

A februári nagy nyertesek egyike kétségtelenül Leiner Laura Szent Johanna gimi-sorozata, amelynek szinte valamennyi része képviselteti magát a sikerlistán. Az egyik legnépszerűbb hazai ifjúsági könyvszéria legújabb része nemrég látta meg a napvilágot, így csak idő kérdése, hogy helyet követeljen magának a TOP 50-ben.

Az egyik legelőkelőbb pozíciót elért újdonság Jon Gabriel életmódkönyve, a Gabriel-módszer, amely testünk diéta nélküli teljes átalakítását tűzi ki célul. Utóbbi kötet sikere valószínűleg a tavasznak is betudható, hiszen ebben az időszakban sokan döntenek úgy, hogy mind lelkileg, mind testileg tiszta lappal kezdenek, és formába hozzák magukat a nyárra.

A legjobb rendezésért Oscar-díjat nyert Pi élete című film alapjául szolgáló Yann Martell-regény a film sikerének köszönhetően újra virágkorát éli: jelenleg a 22. helyen áll a listán. A képzelet és valóság határán mozgó írások egyre népszerűbbek, a fantasy-rajongók pedig minden hónapban bizonyítják, hogy számukra a képzelet felé billen a mérleg nyelve. A műfaj egyik újdonsága, az Angyalárny - Angyali vadász 5. Nalini Singh újabb lenyűgöző paranormális romantikus regénye, amely rögtön a 9. helyen nyitott. Bár az élmezőnyben nem történt változás, a tavasz várhatóan izgalmas meglepetésekkel szolgál majd.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Bookline TOP 50: 26-50

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem