-2 °C Budapest

Börtönbüntetéssel játszik sok magyar lakástulajdonos - heti hírösszefoglaló

Pénzcentrum
2012. december 9. 17:02

10 százalékkal csökkenhet a háztartások gáz és áramköltsége januártól. A kormány ez irányú terveit elsőként Lázár János, Miniszterelnökséget vezető államtitkár jelentette be hivatalosan. A Pénzcentrum.hu kiszámolta, mit jelenthet ez a változás egy átlagos család költségvetésében. A hó és a hideg újabb kötelezettséget ró a lakás és háztulajdonosokra, aki nem teljes.íti ezeket akár börtönbe is kerülhet. A hét más fontos híreivel együtt erről többet megtudhatsz heti összefoglalónkból. A cikkeket tovább olvashatod, ha a címükre kattintasz.

Itt a döntés! Tényleg csökken a gáz és az áram ára januártól
Jövő év január 1-jétől tíz százalékkal csökken a lakossági gáz és villamos energia ára - jelentette be a kormány döntését Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár.

Kiszámoltuk: ennyivel fizetsz jövőre kevesebb rezsit
Jövő év január 1-től tíz százalékkal csökken a lakossági gáz és villamos energia ára. Ez egy átlagos család számára 40-50 ezer forintos megtakarítást is jelenthet éves szinten. Nagy kérdés ugyanakkor, mi lesz a következménye a jókora kedvezménynek?

Kiderült: ezért akarják a bankok, hogy árfolyamrögzíts
Eddig csak a devizahitelesek ötöde kérte az árfolyamrögzítést, ami kudarcnak tűnik a kormányzat és a hitelintézetek várakozásaihoz képest is. Ennek okairól kérdeztük Becsei Andrást, az OTP Lakossági Igazgatóságának vezetőjét. Mondja meg ő, miért érdemes belépni a fix árfolyam mögé.

Börtönbüntetéssel játszik a legtöbb magyar lakástulajdonos
A legfrissebb előrejelzések szerint az előttünk álló hétvégén, illetve a jövő héten sokfelé valószínű a havazás, melyet országszerte fagypont alatti hőmérséklet kísér. Az ingatlantulajdonosoknak tehát nem szabad megfeledkezniük arról, hogy a havassá és jegessé vált járdák plusz kötelességet jelentenek számukra. Aki pedig elmulasztja kötelességét, azt akár gondatlanságból elkövetett bűncselekmény miatt is felelősségre vonhatják.

Visszatért a régi átverés: autósok, óvatosan!
A legfrissebb rendőrségi hírek szerint visszatértek az autópályák trükkös tolvajai. Módszerük egyszerű és hatékony - mutatjuk, hogy tudsz védekezni.

Mikor vegyük meg a fenyőfát? Olcsóbb lesz-e karácsony előtt?

Sokan az utolsó napokig várnak a fenyővásárlással, ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy frissebbet vagy szebbet kapnak. Az biztos, hogy idén is a nordmann és az ezüstfenyő lesz a legnépszerűbb, és egyre többen választják a cserepes fákat.

Sorban állnak a lapostévéért, elkapkodják a robotgépeket is

Az előrejelzések szerint még mindig a műszaki cikkek vezetik a karácsonyi ajándékok toplistáját: válság ide, válság oda, a tavalyi év végi fogyasztási csúcsszezonban 10-11 milliárd forintért vásároltunk lapostévét, okostelefont, GPS-t, vagy akár Blu-ray lejátszót, és úgy tűnik, a kedv idén sem lankad.

Ez a netes vásárlás legnagyobb veszélye: csak okosan!
Karácsonyhoz közeledve Magyarországon is sokan, sőt, a felmérések szerint egyre többen vásárolunk az interneten, nem csak magyar, hanem külföldi oldalakon is. A csúcsszezonban is érdemes vigyázni, hiszen a látványos akciók, különleges leértékelések jelentős részénél kellemetlen csapdákba is belefuthatunk.

Megszólalt Matolcsy jobbkeze: jön az új adó!

Kiterjesztené a Nemzetgazdasági Minisztérium a fordított áfafizetést - közölte Balog Ádám helyettes államtitkár az RSM-DTM tanácsadó cég online konferenciáján. Az építőipar, a gabonafélék kereskedelme, valamint a sertéságazat után az informatikai terület is bekerülhet a fordított áfás tevékenységek közé.

Meglepetés! Adókedvezmény fizetésemelés nélkül
Jövőre anélkül is igénybe lehet venni a bérkompenzációt, hogy a munkáltatók teljesítették volna a kormány által 2012-re elvárt béremelést. Ez főként azoknak a vállalkozásoknak kedvez, amelyek nagyon sok dolgozót foglalkoztatnak a minimálbérnél valamivel magasabb fizetésért, de az idei évben nem emelték a kívánt mértékben a jövedelmeket. Tapasztalatok szerint az egy évvel ezelőtt elfogadott rendelkezés meglepetésként éri a munkáltatókat.

Jól gondold meg, mit lájkolsz! Könnyedén kirúghatnak

Jól meg kell gondolniuk a munkavállalóknak, milyen bejegyzéseket helyeznek el a közösségi oldalakon, sőt még azt is, milyen posztokról teszik közzé, hogy kedvelik. Arra is ügyelni kell, milyen széles körrel osztja meg valaki a véleményét. Biztosan az állásával játszik a dolgozó, ha mindenki számára elérhető a munkáltató jó hírnevét veszélyeztető bejegyzése, ha viszont csak szűk körrel osztja meg a véleményét, akkor megúszhatja a szankciót.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 22:14
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 18:19