8 °C Budapest

Börtönbüntetéssel játszik sok magyar lakástulajdonos - heti hírösszefoglaló

Pénzcentrum
2012. december 9. 17:02

10 százalékkal csökkenhet a háztartások gáz és áramköltsége januártól. A kormány ez irányú terveit elsőként Lázár János, Miniszterelnökséget vezető államtitkár jelentette be hivatalosan. A Pénzcentrum.hu kiszámolta, mit jelenthet ez a változás egy átlagos család költségvetésében. A hó és a hideg újabb kötelezettséget ró a lakás és háztulajdonosokra, aki nem teljes.íti ezeket akár börtönbe is kerülhet. A hét más fontos híreivel együtt erről többet megtudhatsz heti összefoglalónkból. A cikkeket tovább olvashatod, ha a címükre kattintasz.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Itt a döntés! Tényleg csökken a gáz és az áram ára januártól
Jövő év január 1-jétől tíz százalékkal csökken a lakossági gáz és villamos energia ára - jelentette be a kormány döntését Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár.

Kiszámoltuk: ennyivel fizetsz jövőre kevesebb rezsit
Jövő év január 1-től tíz százalékkal csökken a lakossági gáz és villamos energia ára. Ez egy átlagos család számára 40-50 ezer forintos megtakarítást is jelenthet éves szinten. Nagy kérdés ugyanakkor, mi lesz a következménye a jókora kedvezménynek?

Kiderült: ezért akarják a bankok, hogy árfolyamrögzíts
Eddig csak a devizahitelesek ötöde kérte az árfolyamrögzítést, ami kudarcnak tűnik a kormányzat és a hitelintézetek várakozásaihoz képest is. Ennek okairól kérdeztük Becsei Andrást, az OTP Lakossági Igazgatóságának vezetőjét. Mondja meg ő, miért érdemes belépni a fix árfolyam mögé.

Börtönbüntetéssel játszik a legtöbb magyar lakástulajdonos
A legfrissebb előrejelzések szerint az előttünk álló hétvégén, illetve a jövő héten sokfelé valószínű a havazás, melyet országszerte fagypont alatti hőmérséklet kísér. Az ingatlantulajdonosoknak tehát nem szabad megfeledkezniük arról, hogy a havassá és jegessé vált járdák plusz kötelességet jelentenek számukra. Aki pedig elmulasztja kötelességét, azt akár gondatlanságból elkövetett bűncselekmény miatt is felelősségre vonhatják.

Visszatért a régi átverés: autósok, óvatosan!
A legfrissebb rendőrségi hírek szerint visszatértek az autópályák trükkös tolvajai. Módszerük egyszerű és hatékony - mutatjuk, hogy tudsz védekezni.

Mikor vegyük meg a fenyőfát? Olcsóbb lesz-e karácsony előtt?

Sokan az utolsó napokig várnak a fenyővásárlással, ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy frissebbet vagy szebbet kapnak. Az biztos, hogy idén is a nordmann és az ezüstfenyő lesz a legnépszerűbb, és egyre többen választják a cserepes fákat.

Sorban állnak a lapostévéért, elkapkodják a robotgépeket is

Az előrejelzések szerint még mindig a műszaki cikkek vezetik a karácsonyi ajándékok toplistáját: válság ide, válság oda, a tavalyi év végi fogyasztási csúcsszezonban 10-11 milliárd forintért vásároltunk lapostévét, okostelefont, GPS-t, vagy akár Blu-ray lejátszót, és úgy tűnik, a kedv idén sem lankad.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Ez a netes vásárlás legnagyobb veszélye: csak okosan!
Karácsonyhoz közeledve Magyarországon is sokan, sőt, a felmérések szerint egyre többen vásárolunk az interneten, nem csak magyar, hanem külföldi oldalakon is. A csúcsszezonban is érdemes vigyázni, hiszen a látványos akciók, különleges leértékelések jelentős részénél kellemetlen csapdákba is belefuthatunk.

Megszólalt Matolcsy jobbkeze: jön az új adó!

Kiterjesztené a Nemzetgazdasági Minisztérium a fordított áfafizetést - közölte Balog Ádám helyettes államtitkár az RSM-DTM tanácsadó cég online konferenciáján. Az építőipar, a gabonafélék kereskedelme, valamint a sertéságazat után az informatikai terület is bekerülhet a fordított áfás tevékenységek közé.

Meglepetés! Adókedvezmény fizetésemelés nélkül
Jövőre anélkül is igénybe lehet venni a bérkompenzációt, hogy a munkáltatók teljesítették volna a kormány által 2012-re elvárt béremelést. Ez főként azoknak a vállalkozásoknak kedvez, amelyek nagyon sok dolgozót foglalkoztatnak a minimálbérnél valamivel magasabb fizetésért, de az idei évben nem emelték a kívánt mértékben a jövedelmeket. Tapasztalatok szerint az egy évvel ezelőtt elfogadott rendelkezés meglepetésként éri a munkáltatókat.

Jól gondold meg, mit lájkolsz! Könnyedén kirúghatnak

Jól meg kell gondolniuk a munkavállalóknak, milyen bejegyzéseket helyeznek el a közösségi oldalakon, sőt még azt is, milyen posztokról teszik közzé, hogy kedvelik. Arra is ügyelni kell, milyen széles körrel osztja meg valaki a véleményét. Biztosan az állásával játszik a dolgozó, ha mindenki számára elérhető a munkáltató jó hírnevét veszélyeztető bejegyzése, ha viszont csak szűk körrel osztja meg a véleményét, akkor megúszhatja a szankciót.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?