9 °C Budapest

Hogyan lesznek nyitva a boltok, a bankfiókok a hétvégén?

Pénzcentrum
2012. október 19. 13:32

Hosszú hétvége előtt állunk, változik az üzletek nyitva tartása. Érdemes figyelnünk arra is, hogy a bankfiókok sem a megszokott rendben várnak minket a következő napokban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A boltok többsége az alábbi rend szerint lesz nyitva:

SZOMBATON és VASÁRNAP (október 20-21) az üzletek a megszokott, hétvégi rend szerint várják a vevőket. HÉTFŐN, október 22-én szintén az általában megszokott hétköznapi (esetenként hétvégi) nyitva tartással üzemelnek az üzletek, a non-stop hipermarketek általában este 10-kor zárnak.

KEDDEN, október 23-án az üzletek túlnyomó többsége zárva tart. Kivételt jelentenek a non-stop kisboltok, benzinkutak, ajándék-és virágüzletek.

SZERDÁN, október 24-én a boltok a szokásos hétköznapi rend szerint nyitnak, a nagyobb hipermarketek általában reggel 6 órától várják a vevőket.

A bankoknál is lesz változás

Természetesen a bankok nyitva tartását sem hagyja érintetlenül az ünnep: a pénzintézetek kivétel nélkül zárva tartanak kedden (október 23.).

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A bankok szombaton és vasárnap a megszokott rend szerint üzemelnek, azaz azok a fiókok, amelyek ezeken a napokon nyitva tartanak (például plázákban, bevásárlóközpontokban), most is kinyitnak. Az általunk megkérdezett pénzintézetek arról számoltak be, hogy a fiókok hétfőn (október 22.) is zárva tartanak - érdemes tehát érdeklődnünk, mielőtt banki ügyintézéssel próbálkoznánk a következő napokban.

Figyeljünk arra is, hogy több bank karbantartást végez a hétvégén online rendszerében, telefonos ügyfélszolgálatánál.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?