3 °C Budapest

Több száz helyre kalauzol az első budai okostelefon alkalmazás

MTI
2012. szeptember 26. 12:32

Elindult a hegyvidéki önkormányzat ingyenes okostelefonos alkalmazása, amely egy online útikönyv és egy naprakész információs adatbázis egysége.

Az alkalmazás szerdai bemutatóján Pokorni Zoltán (Fidesz-KDNP), a XII. kerület polgármestere úgy vélte: az utcai vitrinek a "lakossági tájékoztatás archaikus formái", így folyamatosan törekszenek a kommunikáció megújítására. Szavai szerint egyre értékesebb az idő, így mások mellett a buszmegállóban való várakozást is ki kell használni.

A kerületvezető elmondta, hogy az applikáció részben útikönyv, részben szolgáltató kiadvány, amely amellett, hogy megismerteti a kerület múltját, nevezetességeit, a térképen azt is megmutatja, hogyan lehet eljutni például az ügyeletre. Kiemelte, hogy ilyen esetekben azonnali információ kell.

Pokorni Zoltán jelezte: a most megjelent alkalmazást szeretnék továbbfejleszteni, folyamatosan naprakész állapotban tartani, ezért javaslatokat, ötleteket várnak a lakosságtól.

Nyírő András, az alkalmazást fejlesztő Appsters Kft. ügyvezetője szerint a megoldás új kapu a kerületi információkhoz, s folyamatosan lehet bővíteni kínálatát. Mint mondta, az ingyenes applikáció segít az önkormányzati ügyintézésben, bemutatja a látnivalókat, a kiránduló- és vendéglátóhelyeket, a legközelebbi bankfiókokat és bankjegykiadó automatákat, továbbá tartalmazza a hegyvidéki kulturális és sportprogramokat.

Az alkalmazás csaknem 500 helyet tartalmaz, amelyekhez több száz fotó kapcsolódik.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?