14 °C Budapest

Több száz helyre kalauzol az első budai okostelefon alkalmazás

MTI
2012. szeptember 26. 12:32

Elindult a hegyvidéki önkormányzat ingyenes okostelefonos alkalmazása, amely egy online útikönyv és egy naprakész információs adatbázis egysége.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az alkalmazás szerdai bemutatóján Pokorni Zoltán (Fidesz-KDNP), a XII. kerület polgármestere úgy vélte: az utcai vitrinek a "lakossági tájékoztatás archaikus formái", így folyamatosan törekszenek a kommunikáció megújítására. Szavai szerint egyre értékesebb az idő, így mások mellett a buszmegállóban való várakozást is ki kell használni.

A kerületvezető elmondta, hogy az applikáció részben útikönyv, részben szolgáltató kiadvány, amely amellett, hogy megismerteti a kerület múltját, nevezetességeit, a térképen azt is megmutatja, hogyan lehet eljutni például az ügyeletre. Kiemelte, hogy ilyen esetekben azonnali információ kell.

Pokorni Zoltán jelezte: a most megjelent alkalmazást szeretnék továbbfejleszteni, folyamatosan naprakész állapotban tartani, ezért javaslatokat, ötleteket várnak a lakosságtól.

Nyírő András, az alkalmazást fejlesztő Appsters Kft. ügyvezetője szerint a megoldás új kapu a kerületi információkhoz, s folyamatosan lehet bővíteni kínálatát. Mint mondta, az ingyenes applikáció segít az önkormányzati ügyintézésben, bemutatja a látnivalókat, a kiránduló- és vendéglátóhelyeket, a legközelebbi bankfiókokat és bankjegykiadó automatákat, továbbá tartalmazza a hegyvidéki kulturális és sportprogramokat.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

Az alkalmazás csaknem 500 helyet tartalmaz, amelyekhez több száz fotó kapcsolódik.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 28. 12:00