4 °C Budapest

Benézte az Apple: nem bírják az iPhone-rohamot

Pénzcentrum
2012. szeptember 25. 18:03

Az Apple döntése okolható azért, hogy a cég első értékesítési adatai csalódást okoztak - írja a Bloomberg. A társaság ugyanis új fajta, könnyebb és vékonyabb kijelzőt használ, amelyből szűkösek a kapacitások. A társaság tegnap tette közzé, hogy az első hétvégén 5 millió darab iPhone 5-öt értékesítettek, miközben az elemzők 6-10 millió darabos eladást jósoltak.

Tegnap tette közzé az Apple legújabb okostelefonja, az iPhone 5 legfrissebb értékesítési statisztikáit, amely azonban csalódást okozott, hiszen az első hétvégén "csak" 5 millió darabot tudott eladni a telefonból a cég. Sok elemző az előrendelési adatok alapján arra számított, hogy az előző modellhez képest duplázódnak az első hétvége eladásai, a prognózisok alapján 6-10 millió darab közötti eladásra számítottak.

Az Apple közleménye alapján nem a kereslettel volt a probléma, hanem a kapacitások voltak szűkösek, hiszen kifogyott a vállalat a készletekből, amit az első napokra halmozott fel és egyes rendeléseket most már csak októberi szállítással tud vállalni. A Bloomberg szerint ez a kijelzők számlájára írható, az iPhone 5 ugyanis könnyebb és vékonyabb érintőképernyővel működik, mint az előző készülékek, amit annak köszönhet, hogy egybe van építve a kijelző az érzékelőkkel. Ezt a technológiát most használja először az Apple okostelefonjában. Ezeket a kijelzőket az LG Display és a Japan Display gyártja az Apple számára, ahol szűkösnek mutatkozott a kínálat az iPhone 5 iránti nagy kereslet közepette. A kapacitáshiányok enyhítésére most a japán Sharpot is felvette beszállítói közé az Apple.


Az iPhone jelenleg az Apple első számú terméke, hiszen a cég profitjának mintegy kétharmadát köszönheti az okostelefon értékesítéseinek. Ennek eredményeként pedig az új készülék sikere kulcsfontosságú a vállalat jövőbeli növekedési kilátásai szempontjából.

A Barclays elemzője szerint az Apple beszállítói továbbra is kapacitáshiányokkal fog küzdeni, ahogy erre az új technológiára vált, nem fog tudni lépést tartani a kereslettel. A harmadik negyedévben összesen 10 millió darab ilyen kijelzőt tudnak legyártani az Apple beszállítói.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 30. 20:58