1 °C Budapest

Egy Decathlonnál is robbantottak: nagyon utálják a boltokat

Pénzcentrum
2012. szeptember 11. 15:14

A jelek szerint az idei év sem telik el Európában bevásárlóközpontok, szupermarketek elleni támadásokkal. A hétvégén a Franciaországhoz tartozó Korzika szigetén robbantottak ismeretlenek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Hét szupermarket ellen hajtottak végre robbanóanyaggal támadást vasárnap éjszaka a Franciaországhoz tartozó Korzika szigetén, személyi sérülésekről nem érkeztek hírek, az anyagi kár sem tetemes. Beszámolók szerint a robbanóanyagot a boltok bejáratánál helyezték el, a károk nem jelentősek.

A rendőrség szerint a támadók a Leclerc szupermarketlánc öt fiókját, valamint a Casino és a Decathlon egy-egy üzletét vették célba. A támadások éjjel egy óra körül voltak Ajaccio, Bastia, Alistro, valamint Saint-Florent városokban. Eddig senki sem vállalta a támadásokat.

Nem bírják a szupermarketeket

Korzikán az óriási szupermarketek meglehetősen népszerűtlenek a helyi gazdaságra gyakorolt kedvezőtlen hatásuk miatt. Korzikai nacionalisták már régóta ostorozták a nagy láncokat. A szigeten a legmagasabb az egy főre jutó szupermarketek száma egész Franciaországban.

Az elmúlt években Európa-szerte megszaporodtak az üzletláncok elleni támadások, igaz, ezeknek sokszor nagyobb volt a füstje, mint a lángja. Tavaly májusban Hollandiában, Belgiumban és Franciaországban, majd szeptemberben Csehországban követtek el pokolgépes támadásokat az IKEA lakberendezési lánc üzletei ellen, volt, ahol az alkalmazottak könnyebben megsérültek.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

2009-ben Máltán voltak rejtélyes tűzesetek néhány Lidl-parkolóban: akkor több helyi lap is élt a gyanúval, hogy a negatív híreket helyi élelmiszeripari érdekek is generálják. Sok beszállító ugyanis attól tart, hogy a német tulajdonú üzletlánc terjeszkedése ellehetetleníti a helyi mezőgazdasági termelőket és a kisebb üzleteket. Ugyanakkor rendszeresen olvashatóak olyan vélemények, mely szerint a vevők kimondottan kedvelik az olcsó és széles áruválasztékkal rendelkező boltokat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 5. vasárnap
Vilma
48. hét
December 5.
Advent (2.)
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?