2 °C Budapest

Egy Decathlonnál is robbantottak: nagyon utálják a boltokat

Pénzcentrum
2012. szeptember 11. 15:14

A jelek szerint az idei év sem telik el Európában bevásárlóközpontok, szupermarketek elleni támadásokkal. A hétvégén a Franciaországhoz tartozó Korzika szigetén robbantottak ismeretlenek.

Hét szupermarket ellen hajtottak végre robbanóanyaggal támadást vasárnap éjszaka a Franciaországhoz tartozó Korzika szigetén, személyi sérülésekről nem érkeztek hírek, az anyagi kár sem tetemes. Beszámolók szerint a robbanóanyagot a boltok bejáratánál helyezték el, a károk nem jelentősek.

A rendőrség szerint a támadók a Leclerc szupermarketlánc öt fiókját, valamint a Casino és a Decathlon egy-egy üzletét vették célba. A támadások éjjel egy óra körül voltak Ajaccio, Bastia, Alistro, valamint Saint-Florent városokban. Eddig senki sem vállalta a támadásokat.

Nem bírják a szupermarketeket

Korzikán az óriási szupermarketek meglehetősen népszerűtlenek a helyi gazdaságra gyakorolt kedvezőtlen hatásuk miatt. Korzikai nacionalisták már régóta ostorozták a nagy láncokat. A szigeten a legmagasabb az egy főre jutó szupermarketek száma egész Franciaországban.

Az elmúlt években Európa-szerte megszaporodtak az üzletláncok elleni támadások, igaz, ezeknek sokszor nagyobb volt a füstje, mint a lángja. Tavaly májusban Hollandiában, Belgiumban és Franciaországban, majd szeptemberben Csehországban követtek el pokolgépes támadásokat az IKEA lakberendezési lánc üzletei ellen, volt, ahol az alkalmazottak könnyebben megsérültek.

2009-ben Máltán voltak rejtélyes tűzesetek néhány Lidl-parkolóban: akkor több helyi lap is élt a gyanúval, hogy a negatív híreket helyi élelmiszeripari érdekek is generálják. Sok beszállító ugyanis attól tart, hogy a német tulajdonú üzletlánc terjeszkedése ellehetetleníti a helyi mezőgazdasági termelőket és a kisebb üzleteket. Ugyanakkor rendszeresen olvashatóak olyan vélemények, mely szerint a vevők kimondottan kedvelik az olcsó és széles áruválasztékkal rendelkező boltokat.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 29. kedd
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?