13 °C Budapest

Új bolt nyílik Budapesten: olcsó ruhák, műszaki cikkek

Pénzcentrum
2012. szeptember 3. 16:08

Új adományboltot nyitott Budapesten a Közösségi Szociális Szövetkezet. A bolt működése és jellege az angol charity shopok működésén alapszik, és hasonló az elmúlt években Magyarországon megnyílt adományboltokhoz.Az adományozók a már nem használt tárgyaikat ajánlhatják fel a bolt számára adományként, illetve vevők olcsón juthatnak hozzá használt ruhákhoz, könyvekhez, egyéb használati tárgyakhoz.

Ezt az adományboltot a Közösségi Szociális Szövetkezet hozta létre, amely fő célkitűzésében és működésében segíti elő a társadalmi és környezeti igazságtalanságok felszámolását. Az adománybolt támogatásával a vevők hátrányos helyzetű emberek számára teremtenek munkalehetőséget, csökkentik a környezetükben felhalmozódó hulladékmennyiséget, illetve a szövetkezet egészének működését is támogatják.

A Közösségi Szociális Szövetkezet lapunkat arról tájékoztatta, hogy az adományokat az üzlet nyitva tartási idejében bármikor, előzetes egyeztetés nélkül be lehet adni. Minden olyan tárgyat fogadnak, amely egy átlagos háztartásban előfordul, használható állapotban van, nem nagyméretű és a beadójának már felesleges (dísztárgyak, konyhai eszközök, kisebb méretű műszaki cikkek, könyv, játék, ruházati kiegészítők, sportszer, hanglemez, dvd, cd, kisebb régiségek, gyűjteményi tárgyak, műtárgyak, saját készítésű kreatív tárgyak).

A beadott adományokat piaci ár alatt árusítják, ezzel kedvező vásárlási lehetőséget biztosítva azok számára is, akik nem tudják megengedni maguknak, hogy új és drága termékeket vásároljanak.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem