Egyre drágább laptopokat veszünk

Pénzcentrum
2012. augusztus 22. 08:32

Trónfosztást hozhat a harmadik negyedév a globális személyi számítógép-piacon, ahol egyelőre a várakozásokat meghaladó mértékben nő a kereslet. Az ágazat hazánkban is jól teljesít- írja a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A teljes információ-technológiai szektor egyik legjobban teljesítő szegmense lehet Magyarországon 2012-ben a személyi számítógépeké (PC). Miközben a hazai IT-költés az év eddigi szakaszában a korábbi stagnálást valószínűsítő várakozásoknál is gyengébben teljesített, így jelenleg úgy fest, hogy az év egészében is enyhén csökkeni fog, a PC-piac értékben akár 9 százalékkal is bővülhet 2012-ben - mondta el a lapnak Fauszt Gábor, az IDC vezető elemzője.

A szakember kiemelte: a növekedés nem az eladott számítógépek számának emelkedésével magyarázható, sokkal inkább a fogyasztói igények változásával. A közelmúltban ugyanis a kereslet a drágább készülékek irányába tolódott el: az olcsó akár 50-60 ezer forintért is megvásárolható netbookok piaca lényegében megszűnt, s a legkedveltebb készülékek a 150 ezer forint körüli árkategóriás laptopok lettek. Mindennek eredményeként az eladott PC-k átlagára közel tizedével emelkedett, ami egyben azt is jelzi, hogy az IDC által prognosztizált növekedést úgy hozhatja a piac, hogy volumenben egyáltalán nem lesz bővülés.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 1. szerda
Elza
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?