Ezt sem számolják bele a nyugdíjba, félmilliót kaszálhatnak a diákok - heti összefoglaló

Pénzcentrum
2012. augusztus 12. 19:02

A jövőben sem számít nyugdíjjogosultsági időnek a hozzátartozók gondozásáért megállapított ápolási díj folyósításának ideje, azt továbbra is csak szolgálati időként lehet figyelembe venni - egyértelműsítette a Pénzcentrum.hu érdeklődésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI). A hét tovább hírei között beszámoltunk a pesti lakáspiac helyzetéről, melyre szeptemberben beatőrnek  dákok. A diákok, akiknek nagy része maga finanszírozza majd a tanulmányait. Nekik nyújt majd lehetőséget az új diákhitel. Heti hírösszefoglaló.


Ezek a legjobb cukrászdák a Balatonnál - itt a lista!
Hasonlóan a legjobb balatoni éttermek, s halsütők összesítéséhez, elkészült a legjobb balatoni cukrászdák, s fagylaltozók 2012-es toplistája is. A mezőny azonban már koránt sem annyira vegyes, mint a halbüfék, illetve éttermek esetében - a cukrászdák már jóval koncentráltabban helyezkednek el, mint a korábbi összesítésben szereplő vendéglátóhelyek. A legjobb kilenc balatoni cukrászda közé főként füredi, valamint siófoki címek kerültek be.

Félmilliót is kaszálhatnak az egyetemisták az új diákhitelen
Szeptembertől elkezdődik az újabb tanév. Azt is tudjuk, hogy a felsőoktatási intézményekbe felvettek több mint 36 százaléka maga fizeti majd tandíját a költségtérítéses szakokon. Nekik nyújt lehetőséget az új diákhitel rendszer, melynek keretében 2 százalékos hiteldíj mellett kaphatnak a tanulmányi költségük fedezésére elegendő hitelt. Ilyen alacsony hiteldíj mellett azoknak is érdemes igényelni, akiknek esetlegesen a havi 20-50 ezer forintos tandíj nem jelent túl nagy terhet.

Nyugdíjmizéria: ezt is tudnod kell a számolgatáshoz
A jövőben sem számít nyugdíjjogosultsági időnek a hozzátartozók gondozásáért megállapított ápolási díj folyósításának ideje, azt továbbra is csak szolgálati időként lehet figyelembe venni - egyértelműsítette a Pénzcentrum.hu érdeklődésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI). Nemcsak az állampolgárok, hanem a politikusok fejében is keveredik a szolgálati és a jogosultsági idő fogalma, márpedig minden jogosultsági idő szolgálati idő, de nem minden szolgálati idő jogosultsági idő.

Drágább lehet a fűtés: gazdagéknál elkaszálnák az egyetemes tarifát
Már a mostani fűtési szezonban kikerülhet az egyetemes tarifa alól az átlagosnál nagyobb lakossági energiafogyasztás, indokolt ugyanis, hogy egy otthoni medence fűtéséhez piaci áron vásárolják az energiát - mondta a Magyar Nemzetnek adott interjújában Horváth Péter, a Magyar Energiahivatal (MEH) elnöke.

Elbukhatják a kisadózók a komoly megrendeléseket
Kizárólag a lakosságnak szolgáltató vállalkozásoknak éri meg választani a kisadózók tételes adóját, azzal ugyanis szinte keresztet vethetnek arra, hogy társaságoktól megrendeléseket kapjanak. A parlament elé terjesztett törvényjavaslat szerint ugyanis a velük szerződő társaságok nem vonhatnák le a költségeikből a kisadózók számláinak ellenértékét - hívja fel a figyelmet Hegedüs Sándor, az RSM-DTM adópartnere.

Filléres panelek Pesten: lakások vasbeton kalitkában
Kitűnő vásárlói pozícióban vannak azok, akik budapesti panelvásárláson törik a fejüket. A panellakások népszerűsége ugyanis csökkent a válság évei alatt. Érdemes azonban résen lenni, mivel a paneltranzakciók területi megoszlása jóval koncentráltabb a főváros egyes kerületeiben. A legtöbben természetesen a legolcsóbb panellakásokat keresik, de a III. kerületi Pók utcai lakótelep drágább, 17-18 milliós panellakásaira is van érdeklődő.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Átverős éttermek: ezért adnak pincérblokkot számla helyett
Nem bír egyedül az adóhatóság a költségvetést megkárosító árusokkal, az állampolgárok segítségét kéri. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tapasztalatai és a közérdekű bejelentések szerint a sült halról, jégkrémről, sörről szinte soha nem kapnak számlát, nyugtát a vásárlók, az éttermi fogyasztásokról pedig sokszor tollal írt vagy számítógéppel előállított úgynevezett "pincérblokkot" adnak az árusok, amit a hozzá nem értő szem szabályosnak vél. A Pénzcentrum.hu kérésére az ellenőrzésekről készített statisztika azt mutatja, hogy az első félévben romlott a nyugta-, számlaadási fegyelem, minden ötödik ellenőrzés mulasztást tárt fel.

Alapítványok, figyelem! Elveszhetnek a felajánlott 1 százalékok
Egy napjuk van a civil szervezeteknek - alapítványoknak, közalapítványoknak, egyesületeknek -, hogy rendezzék a köztartozásukat, anélkül ugyanis nem kaphatják meg a részükre a személyi jövedelemadóból felajánlott 1 százalékokat.

Folytatja a Tesco: tényleg ez lesz a vásárlás jövője?
Már a Gatwicki repülőtéren is elindította virtuális-bolt szolgáltatását a Tesco. A hazatérő londoniak, s a turisták így már a leszállás után közvetlenül elintézhetik a bevásárlást okostelefonjaikról. De nem csak a szigetországban terjed az újdonság, komoly kitörés előtt áll a magyar mobilfizetés rendszere is. Itthon elsőként a G'Roby-lánc indította el QR-kódos vásárlási modelljét.

Sosem gondolnád, melyik magyar terméket védheti az EU

Eredetvédelmet kér a magyar rögös túróra az Európai Uniótól a Tej Terméktanács a hazai tejágazat helyzetének javítására. Az erre vonatkozó igényt a szaktárcával történt egyeztetést követően várhatóan szeptemberben vagy októberben nyújtják be - hangsúlyozta mai sajtótájékoztatóján Lukács László, a Tej Szakmaközi Szervezet és Tej Terméktanács ügyvezetője.

Bármit ellopnak, ami gurul: hogyan érdemes védeni a biciklid?

Bármilyen biciklit ellopnak, legyen az ütött-kopott vagy teljesen új. Ennek megakadályozásáért sok mindent tehetünk, de olyan védelem nem létezik, ami megakadályozna egy igazán felkészült tolvajt - tudtuk meg a budapesti kerékpártolvajok üldözőitől. A Pénzcentrum.hu annak is utánajárt, milyen lakatot érdemes vásárolni, és azzal hova érdemes kikötni a kerékpárt. Vagy mikor éri meg biztosítást kötni, hiszen már erre is van lehetőség.

PC BLOGGER & PODCASTER
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 28. 19:32
Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen...
MEDIA1  |  2024. március 28. 13:01
Az állami televízió zenés-ifjúsági csatornája fiatalok igényeire szabott, aktuális témákat ígér.
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
MNB Intézet  |  2024. március 28. 10:14
A szabadkereskedelmi konszenzus évtizedeiben a főáramú közgazdaságtan az állami beavatkozás és prote...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem