5 °C Budapest

Igazi meglepetés! Ez a legolvasottabb könyv most Magyarországon

Pénzcentrum
2012. június 15. 14:07

Bookline - a májusi jelszó: szenvedély! A májusi Bookline Top 50 legjobbjai valamilyen formában mind a szenvedély témája köré csoportosulnak: Szabó Győző felkavaró drogvallomása, a Toxikoma az 1. helyen nyitott, másodikként George R. R. Martin Sárkányok tánca című fantasy-je futott be, míg Andrassew Iván Tőkés-könyve, a Ne vígy minket kísértésbe bronzérmes lett.

Májusban a nyárias meleg beköszöntével a szenvedélyek iránti vágyaink is felfokozódtak - legalábbis erről tanúskodik a Bookline Top 50 könyves sikerlista. A káros szenvedélyek sajnos rengeteg ember életét keserítik és szépítik meg egyszerre, ám vannak olyanok, akiket annyira magával ragad a függőség, hogy nem félnek akár az életüket is kockáztatni érte. Szabó Győző meglepően őszinte írása, a Toxikoma - Tíz év drogvallomásai nem véletlenül szerepel a lista legelőkelőbb helyén, hiszen a színész igen bátran, most először állt ki a nyilvánosság elé drogfüggőségének és gyógyulásának kegyetlen történetével.

Kemény alvilági harcokat és hajszálon függő sorsokat a Top 50 többi helyezettje is bőven tartogat: Jurányi Zsolt Az alvilág zsoldjában című regényét - amely e hónapban a 14. helyig jutott - szintén az őszinteségéért szerették olvasóink, ahogy a Lee Child-féle Az ügy is az izgalmas krimik felé billentette a mérleg nyelvét. A legnépszerűbb májusi olvasmányok közül természetesen nem hiányozhatnak a fantasy-k sem: töretlen népszerűségüket tekintve nem is annyira meglepő, hogy a lista ezüstérmese a George R. R. Martin által jegyzett A tűz és jég dala-ciklus 5. kötete, a Sárkányok tánca. A folytatásos fantasy-regények virágkorukat élik, hiszen Suzanne Collins bestsellerének, Az éhezők viadala-trilógiának mindhárom része stabilan tartja magát a legjobb tizenötben.

Andrassew Iván 3. helyen található riportkönyve, a Ne vígy minket a kísértésbe Tőkés László életével és munkásságával foglalkozik - nem éppen a megszokott módon. Fábián Janka Emma-sorozata is rendíthetetlenül hódít, míg a 22. helyen álló Virágszál mellett a 4. pozíciót kiérdemelt Fábián-könyv, a Lotti öröksége is sokakat meggyőzött.

Az egészséges életmód is egyfajta szenvedély, nem beszélve a fogyni akarásról: a 10. helyet kiérdemlő A Dukan-diéta a sztárok egyik kedvenc diétájának titkaiba avatja be az olvasót.
Végül, de nem utolsósorban érdemes egy pillantást vetnünk a lista törzsvendégnek számító versenyzőire is, amelyek közt magasan Frei Tamás két regénye, A Megmentő és A Bankár vezet - előbbi 223, utóbbi 218 napja szerepel a Top 50-ben. Stieg Larsson Millennium-trilógiájának mindhárom része megtalálható a legjobbak között.

Bookline TOP 50: 26-50

NAPTÁR
Tovább
2021. április 23. péntek
Béla
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?