Már 3,5 milliárd az Ötöslottó főnyereménye! Mutatjuk a számokat

Pénzcentrum
2012. május 26. 13:12

Az Ötöslottó várható főnyereménye most szombaton már 3 milliárd 545 millió forint. Az elmúlt héten az Ötösön 6,4 millió alapjátékot vásároltak a szerencsevadászok, a Hatoslottón 3 millió kitöltött szelvény közül került ki a nyertes.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Közvetítjük a sorsolást
FRISS! Az Ötöslottó 21. heti nyerőszámai:

23; 30; 45; 56; 71;

KATTINTS IDE, ÉS TUDD MEG, VOLT-E ÖTÖS A LOTTÓN!

A 20. héten 3 milliárd 545 millió forint az Ötöslottó főnyereménye. 20 ezer forintos bankjegyből 177 250 darab tenné ki ezt a hatalmas összeget. A bankókat hosszában egymáshoz illesztve közel huszonnyolc kilométeres pénzösvényt rakhatnánk ki. Ez a maratoni táv kétharmada, illetve hetven kört jelentene a futópályán - derül ki a Szerencsejáték Zrt. számításaiból.

Amennyiben feltornyoznánk, 2-3 szinttel egy szabvány tízemeletes lakótelepi ház fölé magasodna. Lapjával egymás mellé helyezve befedne egy kézilabda-, egy kosárlabda-, egy teniszpályát és még egy uszodát is.

Hozzávetőlegesen - az éppen aktuális ártól függően - mintegy nyolcmillió liter üzemanyagot tankolhatnánk autóinkba - a nyereményből egyébként ezer középkategóriás autót vásárolhatnánk, vagy akár 11 millió BKV-jegyet. Ha a szerencsés nyertes tovább lottózna, a hatalmas nyereményből 15 millió ötös alapjátékot fizethetne be.

Az elmúlt héten Ötöslottóból 6,4 millió alapjátékot vásároltak a szerencsevadászok. Halmozódás idején hosszabb távon jellemzően nő a játékkedv: hetente átlagosan nagyjából 3,5 millió Ötöslottó alapjáték érkezik be, halmozódás idején akár duplájára is emelkedhet a játékszám.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Hatoslottón múlt héten elvitték az 1 milliárd 477 millió forintos főnyereményt. A Hatoson átlagosan 1,8 millió alapjátékot játszanak meg hetente, az elmúlt héten ennél 1 millióval több, 3,06 millió szelvényt töltöttek ki.


Pünkösdi változások

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint lottózói a pünkösdi ünnepnapokon, 2012. május 27-én, vasárnap és május 28-án, hétfőn, zárva tartanak.

Az online rendszer ezeken a napokon is üzemel: a játékosok interneten, telefonon, SMS-ben, az ünnepnapokon is nyitva tartó értékesítőhelyeken, valamint az OTP bankjegykiadó-automatákon adhatják fel játékaikat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 18. hétfő
Lukács
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 17. 16:07