4 °C Budapest

Már 3,5 milliárd az Ötöslottó főnyereménye! Mutatjuk a számokat

Pénzcentrum
2012. május 26. 13:12

Az Ötöslottó várható főnyereménye most szombaton már 3 milliárd 545 millió forint. Az elmúlt héten az Ötösön 6,4 millió alapjátékot vásároltak a szerencsevadászok, a Hatoslottón 3 millió kitöltött szelvény közül került ki a nyertes.

Közvetítjük a sorsolást
FRISS! Az Ötöslottó 21. heti nyerőszámai:

23; 30; 45; 56; 71;

KATTINTS IDE, ÉS TUDD MEG, VOLT-E ÖTÖS A LOTTÓN!

A 20. héten 3 milliárd 545 millió forint az Ötöslottó főnyereménye. 20 ezer forintos bankjegyből 177 250 darab tenné ki ezt a hatalmas összeget. A bankókat hosszában egymáshoz illesztve közel huszonnyolc kilométeres pénzösvényt rakhatnánk ki. Ez a maratoni táv kétharmada, illetve hetven kört jelentene a futópályán - derül ki a Szerencsejáték Zrt. számításaiból.

Amennyiben feltornyoznánk, 2-3 szinttel egy szabvány tízemeletes lakótelepi ház fölé magasodna. Lapjával egymás mellé helyezve befedne egy kézilabda-, egy kosárlabda-, egy teniszpályát és még egy uszodát is.

Hozzávetőlegesen - az éppen aktuális ártól függően - mintegy nyolcmillió liter üzemanyagot tankolhatnánk autóinkba - a nyereményből egyébként ezer középkategóriás autót vásárolhatnánk, vagy akár 11 millió BKV-jegyet. Ha a szerencsés nyertes tovább lottózna, a hatalmas nyereményből 15 millió ötös alapjátékot fizethetne be.

Az elmúlt héten Ötöslottóból 6,4 millió alapjátékot vásároltak a szerencsevadászok. Halmozódás idején hosszabb távon jellemzően nő a játékkedv: hetente átlagosan nagyjából 3,5 millió Ötöslottó alapjáték érkezik be, halmozódás idején akár duplájára is emelkedhet a játékszám.

A Hatoslottón múlt héten elvitték az 1 milliárd 477 millió forintos főnyereményt. A Hatoson átlagosan 1,8 millió alapjátékot játszanak meg hetente, az elmúlt héten ennél 1 millióval több, 3,06 millió szelvényt töltöttek ki.


Pünkösdi változások

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint lottózói a pünkösdi ünnepnapokon, 2012. május 27-én, vasárnap és május 28-án, hétfőn, zárva tartanak.

Az online rendszer ezeken a napokon is üzemel: a játékosok interneten, telefonon, SMS-ben, az ünnepnapokon is nyitva tartó értékesítőhelyeken, valamint az OTP bankjegykiadó-automatákon adhatják fel játékaikat.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 30. 20:58